Fasole bătută

Beans recipeAuthor: A.D.

Ingrediente: 300 g fasole uscată cu bobul mare, 1 morcov, 7-8 cepe, 1 căpăţână de usturoi, 4-5 linguri ulei, 1 lingură bulion

Mod de preparare:

Fasolea se curăţă de boabele stricate şi de resturi, apoi se spală se pune la înmuiat în apă rece de seara, sau cu câteva ore înainte de preparare. Se scurge apa şi se pune fasolea într-o oală, cu apă rece cât s-o acopere, la fiert.

După ce dă în clotot, se scurge apa şi se pune din nou la fiert cu altă apă, de această dată caldă, chiar fierbinte. Se adaugă morcovul spălat, curăţat şi tocat fin.

Când scade apa, se completează cu apă caldă şi se lasă la fiert până se înmoaie.

Între timp, curăţăm ceapa, o spălăm şi o tăiem solzi. Punem suficient ulei la încins şi călim ceapa cu puţină sare până devine aurie, după care turnăm câte puţină apă până când se înmoaie. Asăugăm bulionul şi puţin piper, apoi dăm în clocot pentru formarea sosului pe care îl vom servi peste fasole.

Când fasolea este fiartă, se ia de pe foc şi se scurge, păstrând zeama. Fasolea se poate trece prin maşina de tocat sau, mai simplu, putem s-o pisăm folosind pisătorul de cartofi, exact ca la piureul de cartofi.

Dacă pasta formată este tare, se adaugă câte puţin din zeama în care a fiert fasolea, apoi se încorporează cele 4-5 linguri de ulei, în funcţie de cât de grasă o doriţi. La sfârşit se adaugă usturoiul curăţat şi pisat ca prentru muşdei şi sare după gust.

Se serveşte cu murături sau cu salată verde.

 

Tags: , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.