Iubirea in cuplu?

Author: Fundatia Calea Victoriei

Va invitam pe 17 noiembrie la un dialog intre doi lectori ai fundatiei: Karina Nagy si Mario Barangea, in contradictoriu dar si in completare, varianta domnului si a doamnei asupra celui mai aprins subiect in istoria omenirii.

Cum se pot vindeca doua singuratati alaturate, de ce laptele si mierea inceputului se transforma in venin si acreala, cum a devenit naturaletea tabu si multe alte subiecte incomode sau neprietenoase prezentate cu mult umor si deschidere intr-o conferinta nonconformista.

Vom vedea daca este necesara prezenta micului semn de intrebare din titlu cautand impreuna cel mai potrivit raspuns la cele mai nepotrivite intrebari.

Cei doi vor discuta si isi vor sustine, pe rand ideile si gandurile despre IUBIREA in CUPLU si, impreuna cu publicul, vor ajunge la raspunsurile sau intrebarile potrivite fiecaruia dintre noi.

Karina Nagy: Iubirea este ceea ce noi numim energie. Este un fragment din Dumnezeu pe care tot noi il numim Suflet sau Spirit. Iubirea este ceea ce aleg sa impartasesc! Am primit-o neconditionat de la Dumnezeu, care ma accepta orice as face si ma iubeste continuu. Ceea ce primesti neconditionat dai neconditionat. Cine esti TU sa conditionezi acest proces? Raspunsul … Ego! Din aceasta perspectiva Cuplul este relatia prin care impartasesc iubirea neconditionata de care sunt capabila, in detrimentul Egoului meu care nascoceste metode de pedepsire a partenerului.

Solutia la problemele din cuplu: Vezi pe harta lui Jung ce format al Egoului accesezi, si maturizeaza-te! Maturizarea presupune acceptarea propriei fiinte asa cum e (constiinta de sine // apreciere de sine). Cand ma accept pe deplin pe mine (ma vindec de frica de a nu fi valoroasa, a nu primi atentie, a nu fi iubita, a fi nimic = frica de moarte) pot sa imi accept prietenii si partenerul exact asa cum sunt in esenta lor … iubesc neconditionat!

Mario Barangea: ”Am nevoie de spatiu…” , ”am nevoie de timp…” – doar doua dintre sintagmele cele mai des auzite in interiorul unui cuplu. Am zis ”interiorul unui cuplu”? Am gresit… In cele mai multe cazuri nu prea exista decat exteriorul acestuia.

Mai multe detalii….

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.