Tratamentele cosmetice în timpul sarcinii: ce este permis și ce ar trebui evitat

sarcina, ginecologie, cosmetica, tratamentSarcina reprezintă atât o perioadă plină de fericire și încântare, cât și una plină de emoții și trăiri contradictorii, timp în care viitoarele mămici se pregătesc fizic și mental pentru nașterea copilului. Odată cu aflarea veștii, în rutina de zi cu zi a oricărei viitoare mame se produc schimbări semnificative. De la alimentație și activitate fizică până la îngrijirea pielii, toate acestea necesită o adaptare la noua etapă din viață.

Majoritatea femeilor își doresc în continuare să arate și să se simtă la fel de bine, dar fără a pune în pericol dezvoltarea fătului. Dacă te numeri printre femeile care apelau cu regularitate la tratamente estetice și cosmetice înainte de sarcină, cu siguranță ești interesată care dintre acestea îți sunt permise în continuare.

Dr. Silviu Iștoc, șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital a pregătit o listă cu cele mai populare tratamente cosmetice permise în sarcină și cele pe care ar trebui să le eviți.

Tratamente cosmetice permise în sarcină

1. Tratamentele faciale pe bază de oxigen
„Tratamentele faciale cu oxigen introduc în profunzimea pielii, ingrediente active printr-un jet de aer sub presiune. Printre substanțele active folosite se numără acid hialuronic, antioxidanți, vitamine și extracte botanice. Acest tratament este excelent pentru viitoarele mămici cu un ten uscat sau tern, neavând nicio reacție adversă asupra sarcinii”, spune dr. Silviu Iștoc.

2. Exfolierea facială blândă
Pentru viitoarele mame care se confruntă cu un ten lipsit de vitalitate, o exfoliere facială blândă în sarcină poate fi o alegere bună. În timp ce tratamentele precum microdermabraziunea nu sunt recomandate femeilor însărcinate, poți opta pentru cele care au în componență acidul glicolic sau acidul lactic.

3. Tratamentele pentru curățare profundă a tenului
Dacă te confrunți cu un ten mai problematic, poți apela fără griji la un tratament de curățare profundă. Acesta include, în general, exfoliere blâdă, extracția coșurilor, masaj facial, urmat de o mască de hidratare. Toate acestea neavând un impact negativ asupra ta sau a bebelușului.

Tratamente cosmetice contraindicate în sarcină
„Procedurile de înfrumuseţare de tipul: peeling chimic, mezoterapie, dermapen, injectare de acid hialuronic şi toxină botulinică, laser, radiofrecvenţă sunt contraindicate în sarcină. De asemenea, tratamentele de reducere a depozitelor de grăsime localizată sau a celulitei de tipul cavitaţie, vacuum bipolar, radiofrecvenţă multipolară nu sunt sigure pentru femeile gravide”, afirmă dr. Silviu Iștoc.

Ca viitoare mamă, este perfect normal să ai o mulțime de întrebări chiar și pentru un subiect aparent banal, precum tratamentele cosmetice. Acestea fiind spuse, iată câteva întrebări tipice legate de tratamente faciale și răspunsurile la acestea:

1. Sunt sigure tratamentele faciale pe bază de aburi?
În general, nu este sigur să crești temperatura de bază în primul trimestru. Cu toate acestea, aburirea feței sau aplicarea unui prosop cald este în regulă, deoarece niciuna dintre aceste metode nu îți va ridica temperatura generală.

2. Poți apela la microdermoabarziune în timpul sarcinii?
Din pacate, nu. Microdermabraziunea în timp ce ești însărcinată nu este sigură, deoarece este posibil ca acest tratament să îți provoace cicatrici, având pielea senisbilă din cauza sarcinii. Pe lângă cicatrici, microdermabraziunea în această perioadă poate provoca erupții de coșuri.

3. Sunt permise tratamentele pentru vergeturi în sarcină?
Tratamentele medical-cosmetice de combatere a vergeturilor cum ar fi radiofrecvenţa fracţionată, microdermabraziunea, peelingul chimic, tratamentul dermapen, terapia laser nu sunt recomandate în timpul sarcinii. La aceste metode medicale de tratament se poate apela după naştere. De aceea importantă este prevenirea apariţiei vergeturilor.

În timpul sarcinii, viitoarele mame ar trebui să opteze, în principal, pentru proceduri de înfrumusețare naturale, care nu presupun substanțe chimice. O alimentație echilibrată și sport moderat constant vor avea rezultate uimitoare asupra calității și sănătății pielii!

Silviu Iștoc este șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital, și coordonator al Compartimentului pentru Sarcină Incipientă. Cu o formare în Germania, Doctorul Silviu Iștoc s-a întors acasă, pentru a ajuta pacientele din România, să aducă pe lume copii sănătoși; mărturie în acest sens, stau numeroasele intervenții chirurgicale noninvazive pentru restabilirea fertilității.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

  • Mi-a placut articolul, multumesc mult pentru sfaturi!

  • Andreea

    Foarte bun articolul, multumesc mult pentru informatie!

  • Foarte util articolul, like!

  • Escorte.pro

    Felicitari pentru alegerea ta! Sarcina reprezinta una dintre etapele cele mai frumoase si emotionante ale vietii unei femei. Te felicit pentru ca ai luat in considerare tratamentele cosmetice ca sa arati si sa te simti in continuare bine, dar fara a pune in pericol sanatatea ta sau a bebelusului tau. Sunt sigur ca vei avea parte de o perioada de sarcina minunata si plina de bucurie!

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center