Sarmale cu ciuperci şi orez

Cabbage Rolls recipeAuthor: A.D.

Ingrediente: 1/2 kg ciuperci, 3 cepe, 1 morcov, 1 cană orez, 2 linguri bulion, 100 ml ulei, 100 ml suc de roşii, sare, piper, mărar, 1 foaie de dafin, 2 litri borş sau sare de lămâie, varză dulce românească

Mod de preparare:

Varza se curăţă de frunzele de deasupra şi se spală. Se pune la fiert borşul sau, în lipsa lui, apă în care s-a adăugat sare de lămâie, după gust. Când clocoteşte, se introduce varza, cu cotorul în sus. Se opăreşte şi treptat se dezbracă de frunzele semifierte. Frunzele îşi schimbă culoarea cănd sunt pătrunse. Se scot frunzele şi se lasă la răcit. Apreciaţi cantitatea de varză în funcţie de compoziţie, eu am folosit 2 verze destul de mari. După ce se răcesc se taie nervurile şi se folosesc frunzele exact ca acelea ale verzei acre.

Curăţaţi şi spălaţi cepele, apoi tăiaţi-le mărunt. Căliţi ceapa în ulei, cu puţină sare, apoi adăugaţi şi ciupercile spălate, curăţate de pieliţă şi tăiate fin. Lăsaţi-le să fiarbă bine în propriul suc şi adăugaţi orezul spălat bine.

Completaţi cu două linguri de bulion, sare, piper, mărar şi o jumătate cană de apă.

Lăsaţi pe foc potrivit până când orezul este fiert bine. După ce sunt gata, luaţi legumele de pe foc şi lăsaţi să se răcească.

Puneţi umplutura în frunzele pregătite ca mai sus şi înfăşuraţi sarmalele bine, ca să nu iasă umplutura în timpul fierberii.

Pe fundul cratiţei se pune varză tocată şi câteva fire de mărar, peste care aşezaţi sarmalele în straturi.

Deasupra se adaugă sucul de roşii şi foaia de dafin.

Se lasă la cuptor circa 45 de minute, până scade sosul şi atât varza, cât şi orezul sunt fierte.

 

Tags: , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center