Balul Bucureştiului Interbelic, ediţia a III-a

Balul BucurestiuluiÎn data de 24 mai, de la orele 20:00, va avea loc a treia ediţie a Balului Bucureştiului Interbelic, organizat în colaborare cu Cercul Militar Naţional si sub egida Băncii Naţionale a României.

Balul reînvie spiritul perioadei faste în care capitala noastră a fost denumită, datorita atmosferei cosmopolite, “Micul Paris”. Costumaţiile retro inspirate din moda anilor ’20-’30, care pun în valoare eleganţa unui cuplu, dar şi emanciparea femeilor din epocă, muzica lui Zavaidoc şi paşii de tango, charleston sau foxtrot atât de celebre în epocă fac parte din amprenta Balului Interbelic.

În programul Balului sunt incluse momente de dans din perioada interbelică, momente de teatru din Bucureştiul de altădată, masa festivă, premii pentru cele mai bune costume interbelice. Participanţii sint invitaţi să poarte ţinute de inspiraţie interbelică (moda anilor ’20 şi ’30).

Personalităţi culturale – intelectuali de elita, actori, istorici, muzicieni şi artişti plastici – lectori şi prieteni ai Fundaţiei Calea Victoriei, vor onora cu prezenţa lor Balul Bucureştiului Interbelic.

Taxa de participare la Bal este 150 ron, iar pentru deţinătorii cardului de fidelitate al fundatiei CV – 135 ron.

Balul Bucureştiului Interbelic are loc la Cercul Militar Naţional, în Sala Bizantină şi Sala Gotică.

Aici găsiti fotografii, video şi informatii despre ediţiile trecute (2010 şi 2011) şi despre Luna Bucureştilor:

http://www.balulinterbelic.ro/

*Va recomandăm să improvizaţi costumaţia pentru bal, accentul se poate pune – pentru domnişoare şi doamne – pe machiaj, coafură şi accesorii specifice epocii: pălării mici, perle, mănuşi etc. Pentru domni recomandăm costum negru şi papion sau cravată.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.