Terapia Bowen – soluţia pentru sănătate aleasă de tot mai mulţi români

Bowen in RomaniaSănătatea îi preocupă tot mai mult pe români, în ultimii ani stilul de viaţă sănătos consolidându-se, direct proporţional cu creşterea cantităţii de informaţii şi a accesului la acestea, pe internet, în reviste de specialitate, evenimente dedicate şi emisiuni audio-vizuale. Sănătatea a devenit un subiect “la modă”, iar alegerile consumatorilor tind să se modifice şi în România, în special în Bucureşti şi în oraşele mari.

În acest context, una dintre alegerile cu cea mai notabilă creştere în ţara noastră se referă nu la un produs, ci la o terapie de real succes internaţional, ce şi-a dovedit rezultate deosebite şi în România: terapia Bowen, originară din Australia (unde este inclusă în sistemul asigurărilor de sănătate, deci la rang de medicină autentică), promite tratarea unui spectru larg de afecţiuni, un grad avansat de relaxare şi mereu ameliorarea suferinţelor pacienţilor care aleg acest tratament complementar (în paralel cu tratamentele clasice, în cazurile în care medicii prescriu astfel de tratamente).

“Terapia Bowen (bowtech) este deopotrivă salutată, pe plan internaţional, de medicina alopată, alternativă şi complementară, ca fiind una dintre cele mai bune tehnici de însănătoşire. Dacă sunteţi în căutarea unui mod de a-i ajuta pe ceilalţi să-şi învingă suferinţele şi durerile, alegeţi Bowen”, spune Luiza Predescu, terapeut Bowen de grad avansat, care deţine un cabinet de specialitate în Bucureşti şi care a dezvoltat website-ul www.terapeutic.ro.

Există un număr foarte mare de afecţiuni ce pot fi tratate prin terapia Bowen – alergii, angina, artrite, astm, atacuri de panică, crampe, depresie, drenare limfatică, dureri de provenienţă diversă, discopatii, enurezis, fibromialgie, incontinenţă urinară, infertilitate a cuplului, lumbago, leziuni datorate activităţii sportive, menstre dureroase sau neregulate, migrene, probleme ale rinichilor, prostatei, tiroidiene, poliartrită reumatoidă, reumatism, scolioză, spondiloză, sciatică, stres şi multe altele. În cazurile grave în care nu se poate atinge vindecarea, pacienţii constată însă îmbunătăţire semnificativă a sănătăţii.

Terapia Bowen este una dintre cele mai profunde tehnici de relaxare existente în lume si se bazează pe teoria conform căreia, odată ce s-a realizat relaxarea totală a corpului, se activează abilitatea proprie organismului de a redresa orice problemă a corpului şi a minţii, prin readucerea acestora la echilibru şi armonie. Această tehnica de re-echilibrare, foarte delicată şi deloc invazivă, dar extrem de puternică, revoluţionează în prezent arta vindecării la nivel mondial. Terapia Bowen se practică în toată lumea, iar în Europa este foarte cunoscută în Austria, Franţa, Italia, Germania, Marea Britanie, Spania, Grecia, unde o sedinţă costă, în general, şi de 4-5 ori mai mult decat în România. În ţara noastră, preţurile sunt accesibile publicului larg, mult mai uşor decât unele masaje şi tratamente spa.

“Pacienţii sunt de toate vârstele şi din toate structurile sociale şi apelează la terapie ca să-şi rezolve cele mai diverse probleme: discopatii, hernii de disc, spondiloze cervicale, gonartroze, probleme reumatice, depresii, atacuri de panică, stres, probleme hormonale, diverse probleme musculare sau articulare, scolioze, stări de oboseală cronică”, explică Luiza Predescu, care practică această terapie încă din anul 2008, fiind un terapeut Bowen din primele serii de cursanţi români. “Terapia Bowen nu este un panaceu universal, dar este important de ştiut că acolo unde nu poate remedia complet o problemă, cel puţin ameliorează semnificativ şi, a reuşi să schimbi în bine calitatea vieţii pacientului este, uneori, un rezultat peste aşteptările sale”, subliniază aceasta.

Luiza Predescu a obţinut prima diplomă de terapeut Bowen în 2008, iar în 2009 a devenit terapeut de nivel avansat. Zeci de pacienţi ajung în cabinetul său din Bucureşti în fiecare săptămână – mulţi au obţinut deja rezultatele sperate şi revin la intervale mai mari de timp, pentru prevenţie, dar şi pentru a experimenta din nou plăcerea relaxării intense; alţii ajung în cabinet şi descoperă efectul benefic al terapiei Bowen după ce au citit în prealabil sau au auzit despre experienţele unor prieteni sau cunoscuţi. În acest domeniu, pacienţii sunt cei mai buni mesageri pentru atragerea unor noi clienţi, căci reprezintă dovezile incontestabile ale eficienţei terapiei Bowen. Piaţa de specialitate a început să crească şi în România, au apărut în Bucureşti şi în unele oraşe din ţară terapeuţi tot mai mulţi, o consecinţă directă a creşterii cererii pentru aceste servicii de tratament.

Cabinetul Luizei Predescu este dotat cu trei mese de masaj profesional, deci se pot trata simultan trei persoane în condiţii de confort şi igienă perfectă, în special atunci când cupluri sau rude vin împreună la şedinţe de terapie. Luiza Predescu este licenţiată a Acadmiei Bowen din Australia şi, în august 2012, va susţine examenul pentru accederea la nivelul de terapeut “master”, fiind parte din prima promoţie de terapeuţi români care vor susţine acest examen important. Acest curs va fi predat de Oswald şi Elaine Rentsch – fondatorii Academiei Bowen din Australia , tot aceştia ocupându-se şi de evaluarea cursanţilor. Oswald Rentsch a preluat tehnica de la însuşi inventatorul acesteia, Tom Bowen.

“Este important de ştiut că orice terapeut Bowen face, în plus, un număr important de ore de anatomie şi fiziologie predate de un medic şi, de asemenea, cursuri de prim ajutor. Personal, am urmat cursuri acreditate în urma cărora am obţinut diploma de tehnician maseur, cu competenţe în masaj somatic şi de întreţinere, reflexoterapie, apiterapie şi fizioterapie. Prefer să practic doar ca terapeut Bowen, deoarece eficienţa acestei tehnici terapeutice este net superioară altor metode de terapie, dar cunoştinţele dobândite şi în celelalte tipuri de cursuri îmi oferă un orizont mai larg de inţelegere şi de abordare a problemelor cu care se confruntă cei care ajung la cabinetul meu”, a mai explicat Luiza Predescu.

Pacienţii terapiei Bowen pot fi de la nou-născuţi până la oameni în vârstă, sportivi, femei însărcinate. Ca o dovadă a încrederii de care se bucură terapia Bowen poate fi subliniat faptul că mulţi medici români devin terapeuţi Bowen şi, în acelaşi timp, mulţi medici apelează la terapia Bowen în calitate de pacienţi. “Nu vorbim despre o terapie în care ,,trebuie să crezi” ca să fie eficientă, nu are nicio legatură cu efectul placebo, o dovadă în acest sens este faptul că este atât de eficientă pentru copii şi chiar pentru animale. Este demn de menţionat că terapia ajută în cazurile de infertilitate a cuplului sau a întreruperilor din evoluţie a sarcinii. Până în prezent, datorită acestei terapii, pot spune că am ajutat la venirea pe lume a doi băieţi care au acum aproximativ un an şi, peste maxim trei luni ,,voi avea” şi o fetiţă”, dezvăluie Luiza Predescu.

Numărul de şedinţe necesare unui pacient depinde de numărul şi vechimea problemelor acestuia. Pe site-ul www.terapeutic.ro pot fi accesate informaţii complete despre terapia Bowen – istoria terapiei Bowen, cum decurge o şedinţă, cum acţionează terapia, cum funcţionează, care este rolul pacientului în terapie. De asemenea, mărturii ale pacienţilor şi multe detalii despre afecţiunile ce pot fi tratate prin terapia Bowen pot fi citite pe www.terapeutic.ro, site-ul terapeutului Bowen de grad avansat Luiza Predescu.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 • Gabriela

  Am aflat de terapia Bowen prin intermediul unei prietene din Brașov care merge de aproximativ 1 an și s-a reechilibrat foarte mult.Asa că am decis sa incerc și eu mai ales că în ultima vreme mă confruntam cu o anxietate puternica,cu dureri de cap,de ceafa,cu amețeli și probleme hormonale și o scădere în greutate de 8 kg,fiind aproape anorexica,în urma anxietății ridicate legata de o posibilă boala grava, în timpul efectuării analizelor.Asa că ,pe lângă ședințele la psiholog,am decis sa fac și o terapie care sa mă susțină fizic in aceasta perioadă,apelând la terapia Bowen.Am căutat pe internet posibili terapeuți și am gasit-o pe doamna Predescu,fiind cineva cu experiență.
  Am întârziat 10 minute iar dumneai nici bine nu mi-a dat buna ziua că mi-a spus pe un ton ordonator să mă descalt și să iau niste papuci.Am luat cei mai aproape papuci și mi-a zis că nu pe aia,nu văd că sunt ai altcuiva?
  Asta nu a fost tot.Mi+a dat o fisa de completat și după 3 minute mi-a luat-o din mana și a completat-o ea că sa ne grăbim(ok,aici am înțeles dar putea vorbi frumos ,fara duritate și agresivitate).
  După ședința mi-a ținut o prelegere de 20 de minute că eu știu că se poate muri din anorexie,că am.nevoie de carne,de oua,să-mi iau colagen,pentru articulații și că o să am nevoie de nu știu câte luni de refacere a cartilagiilor și să beau cafea ca să-mi crească tensiunea.Toate lucrurile pertinente,dar spuse pe un ton răstit,fara pic de conduită și etică profesională a unui terapeut,mai ales că eu i-am accentuat faptul că am o anxietate puternica.Doamna Luiza Predescu,puteți avea toată experiența din lume ca și terapeut ,habar n-aveti să vorbiti si să va comportati cu clientii care va vin in cabinet,și îi tratati ca pe niște cârpe,doar pentru că nu se potrivesc cu gândirea și principiile dumneavoastră.
  Să vă fie rușine.

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center