David Palomar în concert la Bucureşti

Flamenco music„Încerc să fac în aşa fel, încât publicul care mă ascultă să se emoţioneze şi să se simtă bine indiferent dacă înţelege sau nu limba în care cânt. Când eram mic, îi ascultam pe Bob Marley şi Michael Jackson şi nu înţelegeam nimic din ce ziceau, însă muzica lor mă făcea să vibrez. Păstrând distanţele, e ceea ce susţin că fac şi eu, cu muzica mea.“

Cantaorul David Palomar, alături de alţi patru muzicieni din Cádiz, va susţine în datele de 15 şi 16 martie, de la 19:30, la Sala ArCuB, două concerte de muzică flamenco cuprinzând o selecţie de piese din ciclurile sale de spectacol, La Dama del Poncho Rojo şi Homenaje Flamenco a Chavela Vargas. Evenimentul are loc în cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului „Flamenco clasic şi noile genuri“, organizat la Bucureşti de Instituto Cervantes şi Ambasada Spaniei în România, în perioada 3-26 martie 2012.

„Cádiz este sursa de inspiraţie pentru muzica mea, pentru viaţa mea, fără această bucată de pămînt răpită mării n-aş putea fi fericit. Acolo am tot… o moştenire flamenco mergând de la Enrique el Mellizo la Juan Villar, familia mea, prietenii, locurile mele preferate. Cádiz e Paradisul meu“, îşi mărturiseşte ataşamentul faţă de cultura de origine David Palomar. Drumul său în lumea muzicii flamenco începe în 1998, când participă la Bienala de Flamenco de la Sevilla, alături de dansatorul Javier Barón, în spectacolul Sólo por arte, rămânând, de altfel, alături de trupă şi în turneele ulterioare. Apoi îi regăsim numele alături de cele ale unor artişti cunoscuţi ca Isabel Bayón şi Fernando Romero sau Rafael de Utrera şi Carmen Lozano, pe afişele unor importante scene europene.

Pe lângă dansatorii cu care a colaborat, nu mai puţin importante sunt colaborările cu chitarişti de talia lui Vicente Amigo şi Gerardo Núñez sau cu alţi artişti ai generaţiei sale: Jairo Barrul, Ángeles Gabaldón, Mercedes Ruiz şi Rosario Toledo. În 2008 apare primul său disc, Trimilenaria, un omagiu adus oraşului său natal, Cádiz. În acelaşi an realizează primele sale spectacole pornind de pe acest disc şi cu care cucereşte săli importante precum Gran Teatro Falla din Cádiz, Teatro Central din Sevilla sau Teatro Cánovas din Málaga. În august 2009 participă la premiera spectacolului Flamenco Hoy de Carlos Saura. În ianuarie 2010, la Teatro Lope de Vega din Sevilla, apare ca artist invitat în spectacolul Gracias a la vida de Pasión Vega.

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.