Broccoli cu bame la cuptor
Ingrediente: 1/2 pungă de broccoli congelat sau 1 bucată broccoli, 300 g bame congelate (sau bame proaspete, pe care le curăţaţi şi le opăriţi în apă cu oţet, timp de 10 minute), zeama de la o lămâie, 1 pahar vin alb, 3 linguriţe capere, 3 fire busuioc verde tocat (se poate folosi şi 1/2 linguriţă busuioc uscat), sare după gust
Mod de preparare:
Se aşază într-un vas termorezistent bucheţelele de broccoli (dacă folosiţi broccoli crud, acesta trebuie curăţat şi spălat în prealabil).
Bamele se pun printre bucheţelele de broccoli, după care se adaugă caperele şi busuiocul tocat.
Deasupra se toarnă zeama de lămâie şi paharul de vin.
Vasul termorezistent se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor 20 de minute, după care se scoate folia şi se lasă până când legumele se rumenesc puţin.