Praz cu măsline
Ingrediente: 6 fire de praz (de grosime medie), 50 g ulei de măsline, 250 g măsline negre, 3 linguri bulion, 1 linguriţă oţet nestins
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală prazul, după care se taie bucăţi de 3-4 cm.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, când este bine încălzit se pune prazul şi se lasă la prăjit, amestecând ca să nu se lipească.
După ce prazul s-a rumenit puţin, se toarnă sosul de bulion pregătit din timp din cele 3 linguri pastă de roşii dizolvate în apă, realizând o cantitate suficientă ca să acopere prazul, şi se lasă să fiarbă. Se adaugă o linguriţă de oţet nestins.
Când prazul a fiert pe jumătate, se adaugă măslinele şi se lasă să fiarbă la foc potrivit până se înmoaie măslinele.
Mâncarea de praz cu măsline se poate consuma şi rece.