Praz cu masline

Ingrediente: 6 tulpini subtiri de praz, 3 rosii, 3-4 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura zeama de lamaie sau 1 pahar de vin, 1 pahar ulei, 1 ceapa, 1 legatura marar, sare, piper, boia (dupa gust)

Mod de preparare:

Ceapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt. Ceapa se rumeneste in ulei, la foc mic. Cand e aurie se adauga rosiile, usturoiul, boiaua si piperul.

Se taie prazul rondele, de masimea a doua degete si se adauga in cratita, peste amestecul de mai sus. Dupa ce s-a rumenit, se stinge cu o ceasca de apa si se lasa sa fiarba la foc incet o jumatate de ora.

In cratita se adauga maslinele (se pot pune si masline fara samburi, daca doriti), se fierb 5-10 minute, impreuna cu zeama de lamaie (vinul sau 1-2 linguri de otet). Se toaca mararul si dupa ce au fiert toate ingredientele se adauga si acesta, potrivindu-se de sare.

Se poate servi si rece.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.