Budinca de ciuperci
Ingrediente: 3 felii de paine, 300 g ciuperci, 5 oua, 4 linguri smantana, 2 linguri ulei, 1 ceapa mica, 1/2 pahar lapte, verdeata, 10 linguri de sos de ciuperci, sare, piper
Mod de preparare:
Se moaie feliile de paine in lapte. Se spala cateva ciuperci si se pun la fiert. Cand sint gata se trec prin masina de tocat carne, apoi se storc chiflele inmuiate in lapte si se trec de doua ori prin masina impreuna cu ciupercile.
Se prajeste in untura ceapa taiata marunt, la care se adauga verdeata tocata si se toarna peste ciuperci. Se adauga pe rand galbenusurile si se freaca bine, se potriveste de sare si piper, se adauga smantana si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma si se fierbe o ora in baie de apa.
Budinca se serveste cu sos de ciuperci facut cu 2 lingurite de faina calita in ulei, cu lapte, smantana si sare.