Budinca in trei culori

Ingrediente: 5 oua, un litru de lapte, 125 g de zahar, 3 pliculete de zahar vanilat, 5 linguri de faina, unt (margarina) cat o nuca, 50 g de ciocolata de menaj, 100 g de
visine sau cirese (eventual colorant alimentar)

Mod de preparare:

Cele 5 oua se separa iar pe galbenusuri se pune zaharul, zaharul vanilat, se amesteca bine, se subtiaza cu lapte amestecul. O jumatate de litru de lapte se pune pe foc, intr-o cratita groasa, pe plita (nu direct pe flacara) si se lasa sa fiarba.

Peste galbenusurile cu zahar se pun cele 5 linguri de faina, una cate una, avand grija sa nu se faca cocoloase. Se subtiaza cu laptele ramas. Intre timp, laptele de pe foc fierbe, iar noi turnam compozitia de galbenusuri in cratita de pe foc.

Amestecam tot timpul, sa nu se formeze cocoloase. Tinem crema pe foc pana ce aceasta se ingroasa bine. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga unt (margarina) cat o nuca. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu crema fiarta. Se lasa putin sa se potoleasca.

Aceasta crema se impatre in 3: o parte se lasa in culoarea originala (bej), o parte se amesteca cu ciocolata
menaj topita in 2 linguri de lapte si se face maro iar cea de-a treia parte se amesteca cu fructele zdrobite, din care avem grija sa lasam cateva pentru ornament.

Se aranjeaza in cupe de sticla, ca sa se vada frumos, si se orneaza cu fructe, eventual si cu frisca, daca avem la indemana.

 

Tags: , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center