Penne cu broccoli la cuptor
Ingrediente: 1 buchet broccoli, 300 g penne integrale, 6 linguri smântână, 8 căţei usturoi, 200 g caşcaval, sare, piper
Mod de preparare:
Buchetul de broccoli se desprinde în bucheţele mai mici care se fierb în apă clocotită cu puţină sare. Se lasă la scurs, iar apa se păstrează pentru a fierbe în ea pastele, conform instrucţiunilor de e ambalaj. După fierbere, pastele se scurg, păstrându-se 100 ml din apă.
Căţeii de usturoi se pisează şi se adaugă în smântână, peste care se toarnă cei 100 ml din apa în care au fiert broccoli şi pastele, sare şi piper după gust.
Bucheţelele de broccoli fierte se aşaza într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste ele se pun pastele, apoi se toarnă sosul de smântână şi se presară caşcavalul ras pe răzătoarea mare.
Se introduce în cuptorul încins la 180 grade, penntru 20 de minute, până când se rumeneşte deasupra.
Se poate servi simplu sau cu un sos picant din 4 linguri bulion, 1 linguriţa oţet balsamic, 100 ml apă, piper negru, piper alb, ardei iute uscat sau boia iute de ardei, oregano, busuioc, care se fierbe câteva clocote, până se îngroaşă.