Sfarsit de drum

Timpul poate vindeca toate ranile, dar cicatricile vor ramane pentru totdeauna. Fizic sau mental, ducem cu noi incarcatura sentimentala a trecutului.

Oricum, exista si oameni care nu au aceasta povara. Bolnavii de Alzheimer isi pierd treptat amintirile acumulate in zeci de ani. Pentru ei un exista nici un tratament, ci numai o slaba speranta ca medicina a evoluat intr-atat incat sa stopeze boala pana a ajunge la nebunie.

Charles Dickens a scris ca „timpul si soarta nu asteapta pe nimeni“. Este o expresie foarte potrivita pentru bolnavii de Alzheimer. Viata isi urmeaza cursul, chiar daca lumea aceasta pare o nebunie.

Toate lucrurile se intampla din anumite motive. Nimic nu e lasat la intamplare. Exista oameni care se imbolnavesc si nu au parte de asistenta medicala corespunzatoare (asta chiar si in America), exista destine tragice, intamplari dramatice care doboara un om in cateva secunde.

Exista motive pentru care femeile inca mai mor la nastere, exista bolnavi incurabili, probleme sociale nascute din dorinte meschine.

Unii dintre noi accepta destinul si incearca sa depaseasca situatia, sa supravietuiasca cat de mult posibil. In momentul in care ti se da vestea ca ai o boala incurabila ti se spune ca e important sa fii alaturi de familia ta si de prieteni, sprijinul afectiv fiind un stimulent puternic. De aceea unii oameni au ambitia sa-si construiasca o familie.

Altii se refugiaza undeva pentru ca familia sa nu-i vada cum se sting, gandindu-se la cata suferinta si durere le-ar provoca acest lucru. Prefera sa fuga de cei apropiati si sa-si urmeze singuri destinul, chiar ascunzandu-le ca au o boala incurabila.

Necunoscutul ne sperie inotdeauna. Adevarul e important pentru ca ne ajuta sa intelegem inevitabilul si sa ne pregatim pentru a infrunta ce ne rezerva soarta.

O tornada este un nor de forma unui tunel care descinde pe sol pentru a distruge totul in calea ei. Locuri despre care credeai ca un se vor schimba niciodata se transforma dintr-o data intr-un peisaj martian. Boala Alzheimer este un fel de tornada. Bolnavii se trezesc dintr-o data ca trebuie sa ia decizii la care nu s-au gandit vreodata, decizii pe care un om normal un va fi niciodata in situatia de ale lua.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

  • C_ala

    Perfet adevarat . E asa de ciudat ce poate fi in mintea lor. Cat de complexa poate fi creatia Divina.

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.