Tango

Author: Geo Dinescu

Intr-o dimineata a lui martie, barbatul s-a ridicat lenes din pat si a tras draperiile lasand sa intre lumina in dormitor. Atunci femeia s-a ascuns sub patura mormaind ceva. Dar s-a ascuns si barbatul langa ea si au stat acolo multa vreme, apoi au adormit. Cand s-au trezit era deja dupa-amiaza.

Barbatul s-a ridicat lenes din pat si a tras draperiile lasand sa intre lumina in dormitor. Atunci femeia s-a ascuns sub patura mormaind ceva. Dar barbatul a ramas in fata ferestrei privind uriasii nameti de zapada. Ningea atat de des incat nu mai putea zari nimic altceva. A zambit, a pregatit doua cafele si si-a sarutat sotia. Apoi s-au imbracat amandoi foarte frumos pentru ca nu-l puteau intampina pe Mos Craciun, in pijamale.

Au asteptat cateva ore in liniste. Singurul zgomot venea de la un radio vechi cu pick-up. De aproape un an de zile ascultau in continuu aceleasi tangouri si nu se plictisisera pentru ca muzica ii facea sa se iubeasca si mai mult. Cu toate acestea, cei doi erau din ce in ce mai incordati si doar din cand in cand isi mai aruncau cate un zambet.

Deodata au inceput sa se auda lovituri in usa. Atunci femeia s-a speriat foarte tare. Spaima i-a trecut numai dupa ce sotul a deschis si l-a primit pe barbatul cu barba in casa. Acesta a cerut un pahar cu vin si o prajitura, a multumit frumos si, inainte de a pleca le-a spus celor doi sa se uite sub brad.

Cei doi soti si-au indreptat privirile spre pomul impodobit si au asteptat cam douazeci de minute. Si chiar atunci cand nu mai sperau la vreo minune, un inger de sticla ce era agatat de una dintre crengi a prins viata, a zburat de cateva ori in jurul bradului, s-a oprit in dreptul unui glob frumos colorat si a suflat cu putere pana cand acesta s-a desprins si a cazut la picioarele fameii.

Nu s-a spart, dar cand aceasta a incercat sa-l ridice, s-a desfacut ca o floare ale carei petale s-au transformat in cioburi atat de marunte incat au disparut in aer neapucand sa atinga podeaua; iar in bratele mamei a ramas un copilas mic atat de frumos, ca mama, tatal si ingerul au stat multa vreme si l-au privit.

Ingerul s-a apropiat de baietel si i-a sarutat ochii. Acestia au devenit la fel de tristi ca si tangourile pe care parintii lui le ascultau atunci cand faceau dragoste. Ingerul i-a mai soptit ceva (dar asta ramane intre ei doi) apoi a zburat spre creanga de care se desprinsese mai devreme si a ramas acolo. In fiecare an cand parintii impodobeau bradul, copilul se ducea in dreptul ingerului si-l privea multa vreme. Cu trecerea anilor insa, baiatul a uitat de inger si acum nu si-l mai aminteste decat ca pe un obiect decorativ.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.