Sex fara dragoste

Se presupune ca legatura dintre un barbat si o femeie este alcatuita din trei elemente. Le putem spune sex, prietenie si dragoste.

O relatie poate fi considerata armonioasa si in continua dezvoltare numai in prezenta celor trei elemente. Cu toate acestea, o varianta ideala ar fi un cocteil in care cele trei elemente sunt amestecate in proportii diferite. Fiecare relatie are propria ei compozitie, calitate si savoare.

Ce inseamna „sex fara dragoste“?

Este o relatie care are la baza intimitatea. Principalul component al cocteilului este sexul, aproape jumatate ca proportie. Dar este vorba numai de sex? Ti s-a intamplat vreodata sa faci sex cu o persoana pe care nu o placi cu adevarat sau nu o placi deloc? Ei bine, din momentul in care incepeti sa va dezbracati nu mai exista alta cale. Asa se intampla. Asadar, ti-a placut? Ai avut orgasm, nu-i asa? Atunci, ce nu ti-a placut? Trupul tau a fost satisfacut. Insa lipseste ceva… ce poti spune despre asta?

„A fost dezgustator! Mi-am pierdut timpul!“. Asadar, aici nu exista prietenie. Si nici dragoste. Cu greu vei mai ajunge vreodata in aceasta situatie. Apropo de asta, unii dintre prietenii de suflet au darul de a ne antrena intr-o astfel de situatie neplacuta. Dupa aceea probabil nu veti mai vorbi nici la telefon.

„Ei bine, a fost chiar in regula… am facut-o!“. Aici nu exista prietenie, dar este dragoste. Dragoste de sine. El se crede un adevarat Casanova! Situatia va este familiara? De ce nu exista prietenie aici? Sunteti oameni cu statuturi sociale diferite. El e chelner, ea e om de stiinta. El este artist, ea este vanzatoare. Nu aveti despre ce sa vorbiti. Totul este diferit: mentalitatea, scopurile in viata si valorile. Parca te-ai intalnit cu un extraterestru.

Sa lasam aceste posibilitati si sa presupunem ca v-a placut unul de altul.

„Minunat! Am fost norocos (norocoasa) sa-l/s-o gasesc. Ne-am simtit bine impreuna…“ Acest lucru implica un „noi“ si este o recunoastere a meritelor partenerului, prima dovada de prietenie, ca si o urma de respect. Probabil ca ati fost relaxati si nestingheriti unul de prezenta altuia. A fost ca o intelegere mutuala, ati vrut sa va relaxati si amandoi sunteti satisfacuti.

Insa totul se reduce la dragostea de sine, asa cum se intelege din cea de-a doua fraza. O astfel de relatie este acceptabila dar nici unul dintre voi nu este complet satisfacut. Asadar n-aveti nici un viitor, totul va merge numai pana cand veti gasi pe cineva care sa va poata oferi si iubire.

„A fost ceva! E minunat/a! Tandra/u, inteligent/a si atragatoare/or. Ultima noastra intalnire a fost fantastica! Abia astept sa ne revedem“. Aici exista prietenie (chiar si respect) si dragoste („e minunat/a!“). Este dragoste pentru o persoana inteligenta si draguta.

Dar daca nu este singura persoana inteligenta si desteapta? Ai vrea ca restul sa fie stupizi, dezgustatori si urati? Ei bine, ea ar dori sa fie unica – e normal! Insa el nu poate schimba lumea din cauza asta. Din pacate asa e viata. Competitia si selectia naturala sunt legi ale naturii. Alege si bucura-te!

 

Tags: , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.