Norocul pe masa de Revelion!

New Year EveTrăim într-o lume a tradiţiilor! Noaptea de Anul Nou este încârcată şi ea de semnificaţii, datini şi obiceiuri, atât la noi, cât şi la toate popoarele din lume. Nu duce nimeni lipsa de superstiţii şi cu toţii încercăm să atragem norocul în noul an, cu speranţa la mai bine, folosind pentru asta reţete şi alimente speciale.

Peştele. La noi în ţară, în Europa, Asia şi America de Nord, oamenii mănâncă peşte la sărbătoarea venirii noului an. Pentru unele popoare peştele simbolizează trecerea uşoară prin anul care vine, la fel cum peştele înoată cu uşurinţă prin valuri. Alţii cred că peştele simbolizează abundenţa pentru că înoată în bancuri. Nouă sigur ne-ar face plăcere reţete ca salată de icre, somon dietetic cu legume, păstrăv la cuptor sau dorada cu sos de ghimbir.

Rodia. Asociată întotdeauna cu abundenţa şi fertilitatea, fructele sunt consumate în Turcia şi alte ţări mediteraneene pentru noroc de Anul Nou. Puteţi consuma un smoothie din boabe de rodie, salată Waldorf sau o salată în care combinaţi sâmburii de rodie cu grapefruit roz şi andive.

Fasolea. Legumă tradiţională care aduce noroc de anul nou în sudul Statelor Unite ale Americii, oferind prosperitate mai ales când este servită cu varză. Poate fi folosită drept garnitură la friptura de porc, sau se poate coace în cuptor.

Lintea. Asociată cu monedele, lintea este conusmată în toată Italia pentru noroc în noul an. Câteva reţete: linte roşie şi supă de legume, somon cu linte şi busuioc sau iahnie de linte cu usturoi.

Varza. În Irlanda, Germania şi unele părţi ale Statelor Unite, varza este asociată cu norocul deoarece este verde la fel ca banii. Încercaţi varza cu ghimbir şi chimen, carne de porc cu varză fiartă sau vită cu varză.

Tăiţeii. În ţările asiatice există obiceiul de a mânca tăiţei lungi în ziua de Anul Nou pentru a avea viaţă lungă. Însă, nu trebuie muşcaţi înainte să aveţi tot tăiţeii în gură. Puteţi pregăti taiţei cu creveţi, mazăre şi morcovi, tăiţei cu susan sau tofu şi legume prăjite cu taiţei.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.