Gogoari umpluti cu varza, in otet

Ingrediente: 1-2 verze (circa 3 kg varza), circa 20 buc. gogosari, 300g morcov, 300g telina, 2 radacini hrean. Otet pentru conservare: 400 ml otet, 600 ml apa, 15 g sare, 10 g zahar, boabe piper dupa preferinta, 2-3 foi de dafin

Mod de preparare:

Se aleg gogosari foarte frumosi si se taie in jurul cozii. Se indeparteaza cotorul si semintele. Atentie la interior, sa nu fie stricati, mucegaiti si sa nu contina viermi. Dupa taierea cotorului, se scobeste mjlocul, se spala si se lasa sa se scurga.

Intre timp se curata varza si se taie fideluta, se curata morcovii si telina si se dau pe razatoarea mare. Varza tocata si legumele rase se pun intr-un lighean si se presara cu 15 g sare pentru fiecare kilogram de varza. Se amesteca bine si se preseaza ca sa se inmoaie.

Cu acest amestec se umplu cat mai indesat gogosarii. Se aseaza apoi gogosarii in borcane, cu fata in sus, iar printre ei se arunca bucati de hrean si tulpini verzi de telina.

Se pregateste otetul pentru murat gogosarii: se pune pe foc apa cu sare, zahar, condimente, se adauga otetul si se lasa pe foc cateva clocote.

Borcanul cu gogosari se pune pe doua cutite ca sa nu se sparga, si se toarna otetul fierbinte peste gogosari. Se leaga borcanul cu celofan si se depoziteaza la loc racoros si ferit de razele soarelui.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center