Gogosari in otet picant
Ingrediente: 4 kg gogosari, 1 l otet, 8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 1 lingura sare, 4-5 ardei iuti, 2 bucati hrean, boabe de piper, 1 plic Picant Fix iute, frunze de telina
Mod de preparare:
Se spala si se curata gogosarii, dupa care se taie in 4 sau in 8, in functie de marime.
Intr-o oala mai mare pregatim marinata din otet, zahar, sare, ulei, boabe de piper, foile de dafin si ardeii iuti taiati felii rotunde. Totul se amesteca bine impreuna cu plicul de Pincant Fix.
Se pune marinata la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugam gogosari taiati atat cat sa fie acoperiti de lichid.
Se lasa gogosarii 2-3 minute, pana incepe sa clocoteasca din nou. Cu ajutorul unei palete ii scoatem intr-un vas. Repetam operatia pana cand terminam gogosarii.
Gogosarii si marinata se lasa sa se racoreasca. Pe fundul borcanelor se pun frunze de telina, peste care se asaza gogosarii printre care se adauga hreanul curatat si taiat fasii pe lungime. Se toarna apoi marinata si se acopera cu frunze de telina, apoi se pune capacul.
Sunt excelenti in maximum 2 saptamani.