Gogosari in otet picant

Ingrediente: 4 kg gogosari, 1 l otet, 8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 1 lingura sare, 4-5 ardei iuti, 2 bucati hrean, boabe de piper, 1 plic Picant Fix iute, frunze de telina

Mod de preparare:

Se spala si se curata gogosarii, dupa care se taie in 4 sau in 8, in functie de marime.

Intr-o oala mai mare pregatim marinata din otet, zahar, sare, ulei, boabe de piper, foile de dafin si ardeii iuti taiati felii rotunde. Totul se amesteca bine impreuna cu plicul de Pincant Fix.

Se pune marinata la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugam gogosari taiati atat cat sa fie acoperiti de lichid.

Se lasa gogosarii 2-3 minute, pana incepe sa clocoteasca din nou. Cu ajutorul unei palete ii scoatem intr-un vas. Repetam operatia pana cand terminam gogosarii.

Gogosarii si marinata se lasa sa se racoreasca. Pe fundul borcanelor se pun frunze de telina, peste care se asaza gogosarii printre care se adauga hreanul curatat si taiat fasii pe lungime. Se toarna apoi marinata si se acopera cu frunze de telina, apoi se pune capacul.

Sunt excelenti in maximum 2 saptamani.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.