Zacusca de legume

Ingrediente: 1 1/2 ulei, 2 kg ceapa, 25 gogosari, sare, 25 ardei grasi, 3 kg rosii, 6-8 vinete

Mod de preparare:

Se spala rosiile, se taie bucati si se pun la fiert, dupa care se dau prin sita. Se coc vinetele, se curata coaja, se bat cu ulei ca pentru salata.

Se coc ardeii si gogosarii, se curata de pielita si se toaca. Ceapa se taie marunt si se pune intr-o cratita smaltuita cu ulei, lasandu-se pe foc pana sa inmoaie si devine aurie. Se toarna putina apa, se adauga ardeii tocati si se lasa sa dea cateva clocote.

Se adauga apoi vinetele si se lasa sa fiarba putin. Se introduce sucul de rosii si se fierbe in continuare, amestecandu-se ca sa nu se lipeasca de fund. Se fierbe pana se ingroasa bine.

Se pregatesc borc ane calde, se toarna in ele compozitia, se pune deasupra un strat de ulei, se acopera cu celofan dublu, se leaga si se fierbe in baie de apa 30 de minute.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

  • La fiert nu pui ulei? Ciudat! Si parca nici sare nu pui, o tii numai la ingrediente, poate trebuie totusi.

  • fii cuminte…e o aberatie reteta..sper sa o poti sterge…sau completa….

  • eu vad ca scrie foarte clar: „Ceapa se taie marunt si se pune intr-o cratita smaltuita cu ulei“. Deci in cratita se pune uleiul, iar sarea se poate pune sau nu, tot cand se prajeste ceapa. Mai sunt si oameni care tin regim si nu folosesc sare!

  • ioana_50

    lipseste cate ceva,prea putine vinete,lipseste sarea,piperul,foile de dafin si ulei parca e prea mult.

  • daca vinetele sunt din cele mari nu cred ca sunt prea putine, sarea si piperul se pun dupa gust, foile de dafin la fel (unora le place zacusca cu foi de dafin, altora nu), iar in ceea ce priveste uleiul, cred ca se poate pune si mai putin, tot in functie de cat de grasa vreti sa iasa.

  • Marga

    mi se pare o reteta foarte buna abia astept sa incerc si eu

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center