Noile generatii Mercedes-Benz Clasa A si B

Ambele modele sunt acum mult mai atractive si mai prietenoase cu mediul inconjurator. Acest fapt se datoreaza designului, dotarilor optionale, dar si noilor inovatii tehnice care au imbunatatit siguranta, confortul si economia de combustibil. Sistemul ECO start/stop este disponibil acum pentru modelele A 150/170 si B 150/170, acesta contribuind la reducerea consumului de benzina in traficul citadin cu pana la 9 procente. O premiera este obtinerea pentru Mercedes-Benz Clasa A a primului certificat de mediu din segmentul masinilor compacte.

Pentru a testa noile generatii de la Mercedes-Benz, jurnalistii specializati din presa auto au fost invitati sa descopere Transilvania si Valea Oltului la volanul noilor autovehicule Clasa A si Clasa B timp de doua zile, in perioada 31 iulie si 1 august.

Inca de la premiera mondiala din 1997, Clasa A si-a construit o reputatie de trendsetter pentru segmentul de masini compacte. Siguranta, flexibilitatea de zi cu zi si fiabilitatea tipica Mercedes-Benz au fost dintotdeauna punctele forte pentru marca germana. Conceptul sau distinctiv si versatil a convins aproximativ 1,7 milioane de conducatori auto. Noua generatie Clasa A construieste in continuare pe aceste puncte forte: in primavara lui 2008, Mercedes-Benz a prezentat limuzina cu cinci usi si coupé-ul cu trei usi ca versiuni upgradate.

Designerii de la Mercedes-Benz au acordat o atentie speciala interiorului, prin alegerea unor tapiterii si a unor finisaje din materiale noi si rezistente.

In plus, noile ornamente de culoare gri-fumuriu si aluminiul folosit in interior scot in evidenta linia AVANTGARDE, in timp ce sobrietatea modelelor ELEGANCE este accentuata de ornamentele din lemn.

De asemenea, toate variantele Clasei A au un compartiment de depozitare pozitionat intre cele doua scaune frontale si un suport pentru pahar, cu un design nou.

Mercedes-Benz a revigorat designul si tehnologia si in cazul Clasei B. Principalele modificari aduse automobilelor din Clasa B se regasesc in partea frontala, in particular la grila cromata a radiatorului si la steaua Mercedes, integrata in centrul acesteia.

Aparitia impozanta a Clasei B este creata si prin intermediul noii infatisari a barei de protectie, dar si a capotei modificate.

La modelul Clasei B al anului 2008, designul partilor laterale este mai armonios si mai elegant decat oricand, datorita oglinzilor laterale, a manerelor usilor si a detaliilor de design care se integreaza coloristic la toate variantele de modele.

Tehnologie: Reducerea consumului de combustibil cu pana la 8%

BlueEFFICIENCY este noul obiectiv al inginerilor de la Mercedes-Benz in vederea reducerii consumului de combustibil si a emisiilor de gaze. Trei modele din clasele A si B vor purta emblema BlueEFFICIENCY in viitor: modelele cu patru cilindri A 160 CDI (3 usi) precum si variantele A 150) (3/5 usi) /B 150 si A 170 (3/5 usi)/ B 170 cu functia ECO start/stop, dar si noul B 170 NGT cu motor construit pentru doua tipuri de combustibil, atat pe benzina cat si pe gaz. Astfel, printr-o serie de inovatii, consumul de combustibil pentru modelele din Clasele A si B a fost redus cu pana la 8%.

Din toamna anului 2008, Mercedes-Benz va introduce un pachet standard BlueEFFICIENCY, pentru modelul cu trei usi A 160 CDI, cu transmisie manuala, care va fi dotat cu imbunatatiri in ceea ce priveste eficienta motorului, aerodinamica, rezistenta de rulare, controlul consumului de energie si greutatea.

Toate aceste inovatii conduc la economisirea combustibilului cu 0,4 litri, ceea ce inseamna ca A 160 CDI BlueEFFICIENCY are un consum de numai 4,5 l/100 km. Drept rezultat, emisiile de CO² sunt de numai 119 grame/km.
Mercedes-Benz a dezvoltat functia ECO start/stop pentru modelele prietenoase cu mediul inconjurator.

Acest sistem opreste motorul atunci cand autovehiculul asteapta la semafor, economisind in acest fel pana la 9% combustibil. Sistemul va fi disponibil din toamna lui 2008.
NGT: Clasa B foloseste combustibil gaz sau benzina
O noua completare in cazul Clasei B va fi plasarea initialelor NGT in partea dreapta a usii portbagajului. Prin intermediul initialelor NGT (Natural Gas Technology) vor putea fi identificate modelele economice si prietenoase cu mediul inconjurator, datorita sistemelor care folosesc doua feluri de combustibil: B 170 NGT BlueEFFICIENCY este capabil sa functioneze atat cu gaz natural, cat si cu benzina premium.

Pe langa rezervorul de benzina, automobilul dispune de cinci rezervoare de gaz natural care au o capacitate totala de 16 kg, suficient pentru a parcurge 300 km. De asemenea, soferul alege sursa de enegie folosita, prin simpla apasare a unui buton, utilizand volanul multifunctional; o unitate electronica de control care asigura schimbarea instantanee, chiar si atunci cand automobilul se afla in miscare. De asemenea, emisiile reduse de CO² si costurile mai scazute, fac din gazul natural o alternativa atractiva la benzina si motorina.

Ecologie: Clasa A – primul vehicul compact cu certificat de mediu

Mercedes-Benz, nu numai ca se implica in protejarea mediului inconjurator, bazandu-se pe masurarea emisiilor de CO² si a consumului de combustibil, dar tine cont si de intregul ciclu de viata al autoturismului.

Mercedes-Benz este singura marca de automobile din lume care detine Certificatul de Mediu pentru segmentul compact, in acord cu standardul international ISO 14062 (Design For Environment).

Inginerii de la Mercedes-Benz au realizat pentru prima data o analiza comparativa din punct de vedere ecologic pentru motoarele pe baza de gaz natural. Acest fapt a condus la acordarea Certificatului de Mediu pentru Clasa B de catre Autoritatea de Inspectie Tehnica TÜV din Germania.

Rezultatele analizei integrate, calculate pentru o distanta de 150.000 km, au scos in evidenta avantajele clare ale utilizarii gazului natural. Emisiile de CO² sunt cu 20% mai scazute decat la modelele care folosesc benzina.
Mai multe detalii despre certificatul de mediu pentru Clasele A si B, pot fi gasite in brosurile Mercedes-Benz, disponibile pe internet la adresa: www.media.daimler.com.

Siguranta: Aprinderea intermitenta a stopurilor pentru avertizarea eficienta a participantilor la trafic
Mercedes-Benz a adus de asemenea imbunatatiri in ceea ce priveste siguranta si confortul pentru Clasele A si B. Acest tip de stopuri reprezinta un element tehnologic care apartine de obicei clasei de lux si care a fost introdus si pentru segmentul compact. Acesta beneficieaza acum de un nou sistem de prevenire a accidentelor ca dotare standard.

In cazul franarii la o viteza de peste 50 km/h, stopurile se aprind intermitent pentru a avertiza participantii la trafic, ajutand la prevenirea accidentelor. Mercedes-Benz a adaugat elemente de siguranta si in interiorul autovehiculului prin instalarea unor lumini de urgenta in caz de coliziune. Ele se aprind in mod automat in cazul unui accident grav, oferindu-le pasagerilor si soferului posibilitatea de a se orienta mai bine si facilitand interventia echipelor de urgenta.

Asistenta pentru parcare: ultrasunete si ghidaj electric pentru a parca mai usor

Pentru Clasele A si B, este disponibil la cerere un sistem cu senzori pe baza de ultrasunete, care identifica spatiile potrivite pentru parcare si il informeaza pe sofer printr-o afisare pe ecran. Odata ce locul de parcare potrivit a fost identificat, o sageata apare pe ecran si il anunta pe sofer pe care parte a carosabilului este localizat. Acesta trebuie sa se foloseasca doar de frana si acceleratie, iar senzorii cu ultrasunete ai sistemului PARKTRONIC il informeaza in legatura cu distanta disponibila in fata si in spatele automobilului.

Audio: noile vehicule sunt dotate cu tehnologie Bluetooth, cu un ecran color si functia Europe-wide navigation
La fel ca toate modelele noi Mercedes-Benz din 2008, cele din Clasele A si B, sunt disponibile cu sisteme imbunatatite de comunicare, navigatie, informare si entertainment. Noul Audio 50 APS este echipat cu un display color, cu sistemul de navigatie pe suport DVD Europe-wide si DVD drive, iar COMAND APS include sistemul de navigatie HDD, MUSIC REGISTER, un card SD si voice control.

 

Tags: , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.