Conservarea tarhonului
Ingrediente: tarhon, otet de 9 grade.
Se poate usca ca si patrunjelul, bine spalat insa crengute (netocat), pastrandu-se in punga de hartie sau din panza.
Dupa ce s-a spalat si zvantat, se poate pastra verde in punga de naylon, la congelator. In mod obisnuit, se conserva cu otet, pastrandu-si astfel mult mai bine aroma. Se aleg crengutele tinere, se spala si, bine scurse de apa, se stropesc imediat cu otet de 9 grade.
Pentru 1/2 kg de tarhon sint necesare 300 ml otet de 9 grade (care se va mai dilua putin cu apa care a ramas pe frunze). Nu se adauga sare deoarece il inchide la culoare. Se amesteca bine cu otetul, apoi se pune imediat in borcane, impreuna cu tot otetul.
Este preferabil ca otetul sa se completeze, daca scade mult, altfel tarhonul se va inchide la culoare. Cotoarele mai groase care au ramas se rup in bucati si se pun in alt borcan, cu otet indoit cu apa; se leaga simplu cu naylon. Acest otet se poate intrebuinta pentru aromarea diferitelor ciorbe si sosuri pe care le si acreste.
Tarhonul se poate presara peste omlete, fripturi sau salate, imbogatind gustul si poate inlocui sarea in mancaruri.
at 2:05 pm
Vorbesti de caca, “usca ca”, la mancare?
Ce-ar fi sa scrii “la fel ca”, fara caca?
at 9:23 pm
Multimedia pentru publicarea retetei ! De peste 30 de ani nu am mai flost, si am uitat cum sal prepar pentru iarna,
Multumesc,Carmen