Dulceata de gutui

Author: Andrada

Ingrediente: 1 kg zahar, 600 g gutui cantarite, dupa ce au fost taiate sau rase, 1/2 l apa, 500 ml zeama de lamaie sau 100 g glucoza, vanilie.

Mod de preparare:

Gutuile contin o mare cantitate de pectina, de aceea se pun in cantitate mai mica (deoarece gelifica siropul). Gutuile bine coapte, galbene, se sterg de puful de pe ele, se curata de coaja si se taie in forma de chibrit sau se rad prin razatoarea cu gauri mari, ca taiteii (cat mai lungi) numai pana la partea tare si pietroasa care formeaza casa semintelor.

Se oxideaza repede in timp ce se lucreaza. Nu trebuie tinute in apa. Dupa ce s-au cantarit, se pun imediat in siropul fierbinte si isi vor recapata culoarea. Zaharul, apa zeama de lamaie sau glucoza si batonul de vanilie se amesteca pe foc, pana cand se topeste zaharul si se adauga imediat gutuile care trebuie sa fiarba mai mult, pana cand se inmoaie.

Se fierbe si se leaga ca si dulceata de struguri si se continua la fel, ca pentru orice alta dulceata.Cind au aspect lucios si plutesc in tot siropul, cratita se ia imediat de pe foc, altfel gutuile se inchid imediat la culoare.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center