Dulceata de trandafiri

Ingrediente: 500-700 g petale de trandafiri (parfumati), 1 kg zahar, 1/2 l apa, o lingura miere de albine (100 g), zeama de la o lamaie mare (50 ml) sau 100 g glucoza, 2 cuisoare, 1-2 bucati scortisoara nemacinata, vanilie.

Mod de preparare:

Cand se culeg petalele de la fiecare trandafir, acestea se prind toate odata in mina si li se taie partea alba deodata, inainte de a se risipi.

Daca nu s-a facut aceasta la cules, petalele se asaza in manunchi, unele peste altele cu partea alba in aceeasi directie si apoi li se taie mai multora deodata, aceasta parte. Petalele colorate se freaca intr-un castron cu 30 g zahar si cu zeama sau sarea de lamaie au rolul de a intari petalele fragile, ca acestea sa nu se inmoaie la fiert si de a inviora culoarea.

Zaharul se pune la fiert cu 1/2 l apa, se amesteca pe foc, pana cand se topeste si, cand siropul da in clocot, se adauga petalele impreuna cu toata zeama lasata. Petalele frecate s-au intarit, de aceea trebuie sa fiarba mai mult.

Dulceata se fierbe, pana cand se leaga. Va avea culoare rosiatica si petalele vor pluti in tot siropul pana in fundul cratitei; atunci cratita se ia de pe foc. Daca se fierbe prea mult, zaharul se caramelizeaza si culoarea devine galbuie.

 

Tags: , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center