Dovlecei
Mod de preparare:
Se aleg dovlecei mici de tot, atunci cand se conserva intregi (toate pregatirile sunt de fapt aceleasi si pentru cei mari).
Dovleceii se curata, se spala, se taie, se oparesc, se scurg si apoi se aseaza in borcane; se acopera cu apa calda care a fost intai bine fiarta si in care s-a pus sare (5-10 g la 1 l de apa).
Se inchid borcanele si se sterilizeza (borcanele de 1/2l – 60 min, borcanele peste 1 l – 90 min).
at 9:35 pm
imi place ca exista retete accesibile pentru toata lumea. ma intriga faptul ca nu exista nici un comentariu aici. mi ar place sa mi trimiteti pe email tot felul de retete pentru iarna.o zi buna si va multumesc mult. cu stima Corina.
at 12:09 am
am vazut reteta astea a ta cu dovleceii,…. e incercata sau e doar o idee?
ma gandesc ca ar putea sa se inmoaie de la fier ,,,,
at 12:10 am
am vazut reteta astea a ta cu dovleceii,…. e incercata sau e doar o idee?
ma gandesc ca ar putea sa se inmoaie de la fiert ,,,,
at 5:14 pm
am facut dovlecei in otet ,la fel ca la cea de castraveciori,,,e super buni deja sau mancat aproape jumatate din borcanul de 10 kg ,,,am sa fac si pentru iarna este o reteta super buna si gustaoasa la fel ca cea de castarveciori identica ,,multumesc cel care au trimes reteta ,,astep si alte retede din legume