Conopida

Author: Icewoman

Ingrediente: conopida, sare, apa, suc de rosii, telina, patrunjel, aspirina.

Mod de preparare:

Conopida proaspata, cu floarea alba si deasa, se taie in buchetele, se curata si se fierbe 6-8 minute in apa clocotita putin sarata; apoi, se scoate strecuratoarea si se asaza intr-o cratita.

Separat, se stoarce suc de rosii care se amesteca in parti egale cu apa simpla si se fierbe 5 minute; apoi se ia de pe foc, se aromeaza cu frunze de telina si patrunjel taiate marunt si se sareaza putin.

Conopida se asaza in borcane de marime potrivita, in functie de numarul persoanelor, neinghesuita, lasand spatiu liber (2 cm) pana la gura borcanelor; se toarna suc cat s-o acopere pana la acel nivel si si se pune cate o aspirina deasupra.

Borcanele se leaga si se sterilizeaza timp de 30 minute. Vasul in care au fiert lasandu-l acoperit cu paturi groase pana a doua zi, apoi, borcanele se asaza in camara.

Conopida se poate conserva, la fel, numai cu apa simpla in loc de suc de rosii. Conopida, fiarta pana cand se inmoaie, fara sa se terciuiasca (15-20 minute), in apa sarata, apoi strecurata, se poate pastra la congelator, in punga de plastic, 5-6 luni.

Se poate conserva si nefiarta daca este tinuta in congelator – se spala, se desparte in buchetele mici si se pune in pungi de plastic cantitatea dorita.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.