Dulceata de visine sau de cirese (albe, negre sau amare)

Ingrediente: circa 1,3 kg fructe, 1 kg zahar, zeama de la o lamaie (50 ml) sau 100 g glucoza, vanilie.

Mod de preparare:

Dupa ce au fost spalate, fructele mari se curata de codite si de samburi cu un cleste special sau cu o sarma inoxidabila, indoita ca un ac de par, iar cele mici (cirese amare) cu o scobitoare.

Pe masura ce se curata, se pun intr-o cratita smaltuita de 3-4 l, ca sa nu se piarda sucul din ele. Dupa eliminarea samburilor va ramane cca 1 kg. Peste ele se presara zaharul tos, se adauga zeama de lamaie sau glucoza, 2-3 cm dintr-un baton de vanilie si se amesteca usor, prin rasturnare, cu lingura.

Se lasa sa stea 2-3 ore, ca sa-si lase zeama apoi zeama, apoi cratita se pune pe foc tare (nu direct pe flacara). Fructele se fierb ca pentru orice dulceata; nu se mai adauga apa (vor lasa destul suc). Cand fructele plutesc in tot siropul, pana in fundul cratitei, se ia dulceata de pe foc, se aduna spuma, se acopera, si dupa ce s-a racit, se pune in borcane.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center