Spaghete cu fructe de mare
Ingrediente: 1/4 cana ulei de masline, 1/4 cana de busuioc proaspat, 1 lingurita de usturoi, 2 creveti, ½ calamar, 1 scoica, 1 bucata merlan, 4 stridii, ¼ pachet linguine, spaghete sau fetucini (ce preferati!), 250 g pasta de tomate
Fierbeti 1-1,5 l apa intr-o oala. Cand aceasta fierbe adaugati pastele si lasati sa fiabra pana cand se inmoaie.
Tocati mare busuiocul si apoi fructele de mare in bucati potrivite pentru a fi mancate o data (lasati intregi scoica, crevetii si stridiile).
Incalziti uleiul intr-o tigaie larga. Cand acesta s-a incins, adaugati usturoiul sa se prajeasca 30 de secunde, dupa care adaugati frutele de mare, nu si stridiile. Prajiti 1-2 minute inainte de a adauga pasta de tomate, busuiocul si stridiile. Fierbeti la foc mic 2 minute.
O data pregatite fructele de mare (verificati daca sunt patrunse) adaugati pastele in amestecul de fructe de mare. Servici intr-un castron mare.
Sugestii: Presarati busuioc proaspat pe deasupra si pentru un aspect mai placut, spalati patru jumatati din carapacele stridiilor si puneti stridiile in ele, asezand totul peste paste si sos. Sau puteti ridica stridiile deasupra fara a folosi carapacele.
Serviti cu paine cu usturoi si cu vinul preferat.