Inedit

… Pe ecranele unor computere a aparut, cateva zile la rand, mesajul unei vecine situate la etaj: „Femeie singura, 30 de ani, silueta buna, cauta tovaras de conversatie“. Urma adresa. De atunci nu mai e singura! Pe rand, amatorii de conversatie din orase apropiate, au incercat taria arcurilor de la dormeza ei! Spre disperarea celor de la parter carora le rapea somnul…

Ma dau in vant dupa telefonul celular (aici i se spune handy). Minunat lucru ca oriunde te afli sa poti obtine legatura cu Londra sau Paris. Ori cu cei ramasi acasa. Printr-o simpla apasare de butoane. Un cunoscut din partea locului, vanzator de covoare orientale, se afla, deunazi, intr-o conversatie aprinsa despre semnificatia simbolica a motivelor de pe covoarele din Ispahan.

O discutie savanta in chiar centrul Limburgului. Brusc, isi aminteste ca fiul lui cel mic are unele… cum sa le numesc mai incifrat sau mai pe ocolite?… disfunctionalitati gastrice si digestive. Lipeste handy-ul la ureche, apasa pe butoate si intreaba „in auditie publica“: „A facut? Ce culoare!!!“.

De cand obiceiul conversatiei cu handy s-a generalizat, am impresia (ca unul obisnuit cu scrisul si mai putin cu tehnica), atunci cand trec pe arterele centrale ale unei asezari citadine ca ma aflu intr-un oras de ventriloci!…

*

Unde sunt vremurile cand, ca sa-ti cumperi o pereche de pantofi, te uitai la mai multe vitrine, incercai unele perechi in magazine, iti alegeai culoarea si nuantele, aveai grija sa nu te stranga si sa nu te bata la varf etc.?

Acum comanzi prin internet (numere disponibile, forme si culori, le alegi pe toate de pe display-ul laptopului). Si „oroarea“ care-ti striveste degetele de la picioare soseste… pe aripile vantului!!!

*

Eram mandru nevoie mare de imprimarile mele pe banda magnetica cu ajutorul video-ului Panasonic. In total 90 de casete (fiecare cu o durata de 4 ore), cu circa 200 filme inregistrate.

Un cunoscator in materie m-a dezumflat: „Arunca video-ul si cumpara un DVD recorder. Acum totul se imprima pe disc. Imaginea e mult mai fina, culorile mai pregnante“.

Televizorul Philips cu diagonala de 90 cm, cumparat acum 3 ani, este in prezent depasit de noile tipuri mult mai inguste in adancime, care ocupa mai putin spatiu si au ecranul simtitor marit. Receiverul Sony SB920 cu 30 de posturi de radio memorate si-a „pierdut“, de putina vreme, memoria. Cu de la sine putere…

Daca as ravni sa fiu mereu ab to day ar trebui ca la fiecare doi ani sa cumpar un nou televizor, un alt tip de DVD recorder si un receiver si sa transform sufrageria in sala de cinema cu surround. Nu ma tin curelele…

Incolo, sunt in adoratia tehnicii electronice digitale. Folositoare atat politistilor, cat si raufacatorilor, atat consumatorilor naivi, cat si producatorilor sarlatani.

Vina e a mea daca nu reusesc sa ma integrez, cu entuziasmul cuvenit, valului general!

 

Tags: , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.