Sub sarutul soarelui

Author: D. Baer – Germania

…Silueta svelta a unei bisericute, in apropierea ruinelor unui turn milenar…

Jur imprejur, conturul unui sir de dealuri, din care cel mai relevant te duce cu gandul la Mont Saint-Victoire a lui Cezanne! In depresiune, spuzita de oferta multicolora a florilor de camp, de rozul merilor, de albul liliacului, de mugurii castanului – o pajiste imensa, inverzita, cu alei asfaltate – marele parc al orasului, locul preferat al plimbarilor noastre cotidiene.

In stil londonez, pare inrudit cu St. James. Pe scurt, cam acesta a fost decorul natural al vacantei de la Bad Soden (Germania).

Trei clinici reumatologice, ultramodern utilate, au definit profilul nou, metamorfozat, al vechiului targ medieval. Intr-una din ele, botezata Salztalklinik, dupa numele raului care strabate orasul, am locuit noi.

Si, ca bijuterie balneara, Thermasol – complex plasat intr-o coasta a parcului, inconjurand doua bazine alimentate de izvoare naturale cu 35 grade Celsius. Din mijlocul lor se ridica asa numitul templu al lui Poseidon, cu efecte de lumina, muzica, jocuri de apa.

Nu pot omite cele trei saune: siberiana, finlandeza si norvegiana, care corespund celor mai inalte exigente. Ma opresc aici cu descrierea, ca nu cumva sa transform totul intr-un prospect publicitar.

Mi-e teama ca am omis ceea ce este mai important: tratamentul la care am fost supusi, tratament stabilit dupa un prealabil consult medical. Un program riguros, cu timpuri prescrise si inregistrate computerizat si care a solicitat cea mai mare exactitate: gimnastica medicala, masaj centrifugal, impachetari cu fango, raze infrarosii, terapie manuala, exercitii gimnastice in bazin etc.

In final: 21 de zile sub sarutul soarelui, lucru rarisim la sfarsitul lui aprilie, si speranta ca am lepadat cateva grame de rugina de pe incheieturi…

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.