Aventura cochiliei

Author: Salinger

Cand am ajuns acasa de la scarbici, am urcat ca de obicei la mine la bloc la etajul treispe… si, pe casa scarilor, la etajul paispe, am vazut un MELC.

Am deschis usa, am aruncat geanta in casa si m-am indreptat pe scari spre MELC. Blocul are 14 etaje. Cand am ajuns langa el, io am vrut sa-l mangai pe chochilie, da’ MELCU s-a speriat si a sarit pur si simplu printre scari pana la etajul 13, s-a lovit cu capul de balustrada scotand un zgomot precum un trombon infundat, si a ramas shocat, belindu-si antenele ochioase undeva spre un punct din tavan.

O vecina care a auzit zgomotul a deschis repede usa, dar a lesinat instantanneu vazand pozitia indecenta a MELCULUI. Noroc ca a tras-o barbasu repede in casa, a inchis usa si a chemat salvarea, ca era gravida femeia.

Am coborat repede sa vad daca e in ordine, da’ melcu cand m-a vazut – tusti direct in casa la mine. Pana sa vin eo – el s-a ascuns in sufragerie… L-am cautat mai bine de 10 minute (cred ca e bolnav Melcu asta ca nu lasa urme lipicioase) apoi a fugit ca nebunul sarind pe pervaz, agatandu-se de perdele, melcuind si topaind pana in dormitor unde s-a ascuns dupa calorifer.

Adica intre calorifer si perete. Nu va spun ca de acolo isi vantura amenintator ochii spre mine, de-l visez si acum. Cu chiu cu vai am reusit sa-l determin sa iasa de acolo, da’ nu oricum, ci catarandu-se pe perdea la mine pe birou unde a rezolvat tot ce aveam io acolo, rasturnand totul si provocand un haos inimaginabil.

Alerga ca nebunu pe tastatura, de a amestecat “enteru“ cu “deletu“ si acum trebuie sa apas pe “Tab“ ca sa pun virgule. Nu va mai zic de mausu optic, ca si acum ii tremura scrollul cand s-a rastit melcul la el cu ochii.

Am observat ca avea intentii sinucigase ca tot sarea sa se prinda de pervazul geamului ca sa sara afara – sufera probabil de sindromul parasutistelor…

Pana la urma s-a bagat sub canapea, de unde n-am mai reusit sa-l scot afara. E canapea rabatabila, s-a bagat pe dedesubt la mecanismul de rabatare si de acolo a intrat intre podeaua canapelei si canapea (practic sta “in” canapea). Am incercat sa rabatez, el mai rau s-a speriat… ufff nu stiu cum naiba sa-l scot afara din casa…

Melcu nu e matur, are cam 3-4 luni ca provine dintr-un alt melc dupa care trageam eo cu cornete pe geam ca ala avea prostul obicei sa se cotzaie pe masina mea proaspat vopsita.

Bre, nu mi-s eu sadic, da’ cred ca daca il prindeam aseara la 12 noaptea, il zburam direct pe geam de nervi… I-am lasat lapte si o bucata de cremwurst pana dimineata si nu s-a atins de ele… cred ca nu a iesit toata noaptea de sub canapea. Mi-e sa nu crape naiba pe acolo si sa se imputa sub canapea, sau sa apara la mine in casa vreo colonie melcoasa…

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center