6 metode pentru a combate oboseala în menopauza

menopauzaPrimăvara înseamnă energie nouă şi revitalizare interioară. Alături de bufeuri şi transpiraţii nocturne, la menopauza femeile se confruntă şi cu oboseala care, odată ce devine severă şi constantă şi se suprapune peste astenia de primăvară începe să afecteze echilibrul zilnic.

Specialiştii platformei de informare Alături de Tine la Menopauză au 8 recomandări pentru combaterea oboselii şi asteniei de primăvară în menopauza.

1. Alocaţi mai mult timp pentru exerciţiile fizice

Un program strict care include exerciţiile fizice chiar şi în perioadele de epuizare, are rezultate excelente pentru înlăturarea oboselii. Un studiu realizat în 2015 pe femei aflate în postmenopauza, a scos la iveală că exerciţiile fizice moderat spre intense ajuta la creşterea nivelului de energie din organism.

„Un alt studiu arată că activitatea fizică poate îmbunătăţi calitatea vieţii la menopauza, prin ameliorarea bufeurilor, ajuta la păstrarea greutăţii în valori normale, oferă o bună dispoziţie, reduce durerea cronică şi îmbunătăţeşte calitatea vieţii”, afirma dr. Virgil Popescu, director medical Hyllan Pharma, producător EstroPlus. Alegeţi aşadar, activităţi usorare, care sunt plăcute şi pe care să le puteţi realiza cu drag. Spre exemplu, puteţi opta pentru o scurtă plimbare sau pentru o oră de yoga. Cel mai important este să reuşiţi să identificaţi o activitate care va place şi să o efectuaţi în mod constant, pentru că rezultatele să apară rapid.

2. Dezvoltaţi o rutină zilnică a orelor de somn

Stabilirea unei rutine de somn vă va oferi energie în plus. Încercaţi să mergeţi la culcare şi să vă treziţi la aceeaşi oră în fiecare zi, chiar şi la sfârşit de săptămână, pentru că organismul să se poată obişnui cu un anumit program. În plus, stimulentele precum cofeină sau alcoolul ar trebui să lipsească cu desăvârşire din obiceiurile femeilor, la menopauza. „O noapte liniştită, înseamnă o nouă zi plină de energie, aşa că evitaţi să folosiţi telefoanele mobile, televizorul sau lecturarea pe tableta, spre exemplu. Optaţi însă, pentru o baie relaxantă, care vă va induce starea de linişte necesară, pentru a putea adormi. Dacă în schimb apar stări de iritabilitate, provocate de lipsa somnului şi de schimbările specifice menopauzei se poate opta pentru ApiMag, 21,80 lei, ce conţine magneziu, vitamina B6, vitamina C, dar şi lăptişor de matca”, afirma dr. Virgil Popescu.

3. Luaţi o pauză pentru a medita

Stresul diminuează starea de energie şi va aduce nopţi agitate. Meditaţia va ajuta la înlăturarea stresului şi la echilibrarea interioară la menopauza. Alegeţi un loc liniştit şi închideţi ochii, fără a vă mai gândi la nimic. Eliberaţi-vă mintea, eliminaţi gândurile negative şi adoptaţi o atitudine pozitivă. Rezultatele vor fi extraordinare.

4. Asiguraţi-vă că temperatura din cameră este uşor scăzută

Ultimul lucru de care aveţi nevoie în camera unde dormiţi este o temperatură crescută, care să vă accentueze bufeurile şi stările de irascibilitate. Păstraţi deci o temperatură uşor scăzută în dormitor, de aproximativ 18-19 grade, pentru a nu va accentua senzaţiile neplăcute cauzate de menopauza.

5. Alegeţi cu grijă oră pentru cină

O cină târzie vă va crea imediat senzaţia de saţietate şi vă va împiedica să vă odihniţi bine. În plus, mesele grele pot duce la apariţia refluxului gastro-esofagian. Optaţi în schimb pentru mese uşoare, luate cu câteva ore înainte de a vă culca.

6. Fiţi atentă şi la alte aspecte ale menopauzei

Oboseala este primul semnal care indică faptul că vă aflaţi în perioada de perimenopauza. Mai există însă, câteva simptome care vă pot atrage atenţia, precum: bufeurile, menstruaţiile neregulate, stări de irascibilitate şi de tristate, insomniile, uscăciunea vaginală şi fluctuaţiile de greutate. „În perioada de perimenopauza simptomele pot părea covârşitoare şi de multe ori este nevoie de schimbarea stilului de viaţă pentru a continua să vă bucuraţi deritmul cu care eraţi obişnuită. Primăvara aceasta aveţi o reducere de 45% la Kitul de Primăvară format din 3 cutii EstroPlus şi 3 cutii ApiMag, la doar 99 lei”, adăugă dr. Virgil Popescu.

Acum ai posibilitaea să spui STOP bufeurilor şi asteniei de primăvară, făcând un tratament de trei luni cu cele mai cunoscute produse care se adresează bufeurilor, la un preţ foarte avantajos. EstroPlus şi ApiMag acţionează sinergic pentru tratarea bufeurilor şi restabilirea nivelului normal de energie al organismului. Pentru mai multe detalii, vă aşteptăm pe site-ul www.estroplus.ro sau ne puteţi contacta la telefon +40 (21) 425.55.66.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.