4 sfaturi care să te ajute să-ţi alegi make-up artistul în ziua nunţii

machiaj nuntaCând vine vorba de pregătirile de nuntă, multe mirese scapă din vedere nevoia de a apela la un make-up artist profesionist, dat fiind cheltuielile care se tot adună. Katiușa Popovici, make-up artist (www.katiusapopovici.ro) îți spune de ce este atât de important să apelezi la un specialist pentru ziua cea mare și la ce ar trebui să fii atentă atunci când îl alegi, dacă vrei să arăți și să te simți extraordinar.

1. Alege make-up artist-ul după abilitățile profesionale și personale

Un make-up artist ar trebui în primul rând să aibă veleități de artist, să vadă fața clientului precum o pânză albă pe care să creeze o operă de artă. De aceea, atunci când alegi un make-up artist este important să te documentezi înainte despre el, despre studiile sale de machiaj, despre portofoliul acestuia, din site-ul sau de prezentare, din pagina de Facebook, etc. Atunci când te uiți la portofoliul make-up artist-ului, acordă o atenție deosebită asupra detaliilor. Portofoliul este cel mai important lucru după care te poți ghida, așa că nu ignora acest lucru. În plus, cei mai buni make-up artiști sunt cei care au la bază studii serioase de machiaj și au absolvit școli cunoscute de make up.

De asemenea, este foarte important să te și înțelegi bine cu make-up artistul, de aceea ar trebui să ai o primă discuție la telefon și după care și o întâlnire, să vezi dacă este o persoană calmă, prietenoasă, care îți dă explicații, pentru că cel mai probabil așa se va purta și la probă sau în ziua nunții. Dacă știi că ești o fire agitată și vrei să ai totul sub control, un make-up artist calm și sigur pe sine te va ajuta, te va calma și te va elibera de tot stresul, pentru ca tu să-ți începi ziua cea mare simțindu-te fabulos.

„Întotdeauna le spun clientelor mele că este foarte important ca atunci când aleg make-up artistul să se asigure că se înțeleg bine și la nivel personal. Mă bucur atunci când fetele pe care le machiez nu se rușinează în a-mi spune exact ce-și doresc și avem discutii libere și deschise despre machiajul pe care îl vor purta in ziua nunții. De asemenea încă de la prima noastră întâlnire, încerc să le induc ideea că mă pot întreba orice despre machiaj, trucuri, ce li se potrivește mai bine și ce nu”, explică Katiușa Popovici (www.katiusapopovici.ro).

2. Mergi la un machiaj de proba
Machiajul de probă este esențial înainte de a te decide cu cine lucrezi. Va trebui să plătești pentru o astfel de probă, ceea ce este și normal din moment ce make-up artist-ul petrece același timp și consumă aceleași produse ca și în ziua nunții. De aceea este indicat să realizezi această probă într-o seară în care ieși în oraș, pentru a verifica și rezistența acestuia.

La proba de machiaj este foarte bine să discuți deschis și să-i spui exact ceea ce-ți dorești, alături de informații despre cum te machiezi zilnic, ce culori îți plac, ce culori nu ai folosi vreodată, ce produse de make-up folosești. Îi poți arăta make-up artist-ului inclusiv colaje cu machiaje care-ți plac, cum o să ai coafat părul și cum va arata rochia de mireasă.

„Un make-up artist profesionist îți va spune dacă ideile tale nu sunt potrivite pentru fizionomia ta și nu îi va fi teamă să te contrazică. În primă fază îți va analiza fața și personalitatea pentru a determina ce machiaj ți se potrivește cel mai bine. De asemenea își va lua și notițe pentru a ști ce nuanțe a folosit, ce fel de gene false, numele produselor și codurile acestora. Acest aspect este esențial pentru a se asigura că îți va face același machiaj și în ziua nunții”, adaugă Katiușa Popovici.

Poți de asemenea să-i spui să nu folosească un mix de nuanțe pentru ruj, pentru că îți va fi greu să-ți refaci machiajul în timpul nunții. Puteți stabili împreună nuanța și apoi ți-o poți cumpăra și tu pe aceeași pentru a o avea în ziua nunții. De asemenea vezi cu ce produse te machiază, dacă acestea sunt profesionale sau nu. Îl poti întreba ce produse folosește, pentru că cei care folosesc produse profesionale de buna calitate, cu siguranță vor răspunde extrem de degajați la astfel de întrebări.

Observă de asemenea și cât de deschiși sunt în a te mulțumi. Dupa finalizarea machiajului, dacă afară este încă lumină, cel mai bine este să te uiți într-o oglindă și în lumina naturală pentru a te asigura că-ți place rezultatul. Încearcă să te îmbraci într-o culoare deschisă, asemănătoare cu rochia de mireasă, deoarece culorile stridente pot influența imaginea generală a machiajului. Asigură-te că ți-ai făcut o exfoliere ușoară cu cateva zile înainte pentru a avea tenul curat.

3. Atunci când ai găsit ce-ți place, confirmă programarea
Confirmarea programării este esențială, mai ales când vine vorba de un make-up artist bun. Cei mai buni profesioniști sunt rezervați cu mult timp inainte, mai ales în sezon. La fel cum iti rezervi formația sau locația dacă vrei să fie ceva cu totul special, la fel este nevoie să-ți rezervi și make-up artist-ul, dacă vrei să găsești un adevărat profesionist.

4. Bugetul investiției
Principalul motiv pentru care majoritatea mireselor nu recurg la un make-up artist este bugetul. Deși vei aloca o sumă deloc de neglijat, trebuie să ții cont de faptul că un bun make-up artist investește constant în produse, muncă, cursuri de perfecționare, pentru a-și face treaba cu profesionalism. Pentru un make-up artist profesionist, acest job nu este unul part-time sau în timpul liber, ci o profesie care trebuie respectată și recompensată.

Katiuşa Popovici te aşteaptă cu şi mai multe sfaturi şi makeup-uri personalizate la studioul ei de machiaj. Katiuşa are specializare în machiaje beauty & fashion, în machiaje cu efecte speciale, machiajul cu aerograf, dar şi în stilizarea sprâncenelor şi aplicarea genelor fir cu fir. Portofoliul ei îl poţi vedea pe http://katiusapopovici.ro/ şi pe Facebook.

 

Tags: , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.