Totul despre salate

salad dressingAuthor: A.D.

Asortate sau pline de rafinament, folosind cele mai delicioase ingrediente, salatele de legume au savoarea lor proprie. Desigur, condiţia esenţială este ca legumele să fie proaspete şi de cea mai bună calitate. Însă nu trebuie uitate nici celelalte ingrediente care trebuie folosite în funcţie de reţeta preparată.

Uleiul de floarea soarelui. Culoarea este galben-aurie şi gustul se apropie de nucă. Având o aromă relativ neutră se poate folosi la toate tipurile de salate.

Uleiul de porumb. Este un ulei vegetal galben-portocaliu. Gustul neutru îl face perfect pentru toate sosurile şi se potriveşte bine cu toate ingredientele.

Uleiul de măsline. Trebuie să aibă o culoare verzuie şi o aromă amăruie-dulceagă. Se recomandă pentru toate salatele şi pentru platourile de crudităţi.

Uleiul de nucă. Are o culoare gălbuie şi conţinut ridicat de acizi graşi nesaturaţi. Aroma de nucă se potriveşte bine cu andivele, cu ridichiile şi cu anason cu fructe.

Uleiul de alune. Aroma puternică de alune este perfectă pentru salatele şi preparatele din legume, dacă doriţi să le conferiţi un aer oriental.

Oţetul din vin. Este fabricat din struguri albi sau roşii, fiind potrivit pentru toate dressingurile.

Oţetul balsamic. Este considerat regele oţeturilor din vin şi poate avea culoare deschisă sau închisă. Este potrivit pentru salatele italieneşti.

Oţetul de mere. Este cel mai apreciat dintre toate oţeturile din fructe, are aromă de măr şi conferă salatelor o notă de prospeţime, cu condiţia să fie natural.

Oţetul de zmeură. Se foloseşte de obicei la sosurile Vinaigrette pentru salatele uşoare şi salate cu carne de pui.

Oţetul de ierburi. Acestea sunt oţeturile aromate cu diferite ierburi. Le puteţi prepara şi singure, introducând în interiorul unei sticle busuioc, pentru salatele de roşii, ardei, dovlecei, sau mărar, pentru salatele de castraveţi sau cele cu ou fiert. Interesant este şi oţetul aromat cu rozmarin care se potriveşte excelent cu salata verde.

Oţetul de miere. Se potriveşte mai ales cu salatele cu carne de vânat, cu morcovi, ţelină şi varză roşie.

Capa şi usturoiul. Ceapa albă, ceapa roşie şi usturoiul oferă un gust picant salatelor verzi, salatelor de roşii sau celor de fasole.

Muştarul şi hreanul. Muştarul leagă perfect oţetul cu uleiul. Hreanul, folosit îndeosebi pentru salatele de morcovi şi muştarul, pentru salatele cu cartofi şi ouă fierte, dau sosurilor o aromă iute, picantă.

Verdeţurile. Busuiocul, tarhonul şi pătrunjelul sunt potrivite pentru salata roşie, iar leuşteanul este excelent cu andive. La salata verde şi salata de varză se adaugă pătrunjel, la sfeclă roşie chimen. Castraveţii se condimentează cu mărar şi salata de roşii cu busuioc, tarhon şi oregano. Ridichiile roşii şi cele albe se asezonează cu ceapă verde şi pătrunjel. Păpădia se potriveşte la toate felurile de salată.

Legumele boabe. Dacă adăugaţi mazăre, fasole boabe roşie sau albă şi porumb, salatele vor fi mai săţioase, datorită aportului de albumină.

Crutoanele. Cubuleţele de pâine prăjită vor îmbogăţi salatele combinate cu bucăţele de carne.

Semineţele şi sâmburii. Puteţi presăra salatele cu seminţe de floarea soarelui, de dovleac sau sâmburi de pin, pentru stimularea digestiei.

Cubuleţele de caşcaval.
În salata de roşii sunt ideale pentru consistenţa cremoasă.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.