Hipnoza va poate imbunatati starea de sanatate

Autor: Mihaela Popa, Hipnoterapeut
Hipnoza utilizeaza puterea inconstientului pentru a influenta si a obtine indeplinirea obiectivelor dorite, a sentimentelor si a comportamentelor. Cerintele sunt doar dorinta si disponibilitatea pentru schimbare sau transformare.

Cu o suta de ani in urma hipnotizatorii erau considerati sarlatani iar in Evul Mediu erau considerati vrajitori.

Astazi hipnotizatorul este medic sau psiholog, specializat in domeniul hipnozei si poarta denumirea de hipnoterapeut, iar hipnoza este o tehnica respectata.

Hipnoza este o stare alterata dincolo de constiinta obisnuita, unde concentrarea, imaginatia si simturile sunt accentuate, iar mintea este cea mai receptiva la sugestii. Clientul este intotdeauna in control complet in timpul fiecărei sesiuni de hipnoza.

Procesul este foarte relaxant. Odata ce clientul este in aceasta stare de relaxare profunda, el este capabil sa-si aminteasca trecutul cu usurinta, claritate si incredere. Se poate obtine, de asemenea, clarificarea si intelegerea unei probleme dintr-o perspectiva de non-adevar si judecata.

Hipnoza rezolva anumite probleme emotionale sau de sanatate si are o valoare deosebita pentru ca:

– Este o terapie si pentru minte si pentru corp
– Este neinvaziva – nu se introduce nimic in corpul dumneavoastra
– Nu este un medicament – de aceea nu are efecte secundare
– Este relativ ieftina – decat sa iei medicamente o perioada lunga de timp mai bine cateva sedinte de hipnoza

– Organizatiile de mentinere a sanatatii si-au dat seama ca hipnoza ar trebui sa fie primul tratament incercat si nu ultimul

Hipnoza va ajuta sa va controlati comportamnetul, sa va schimbati gandurile si sa va folositi mintea pentru a va controla corpul.

Printre beneficiile hipnozei se numara: eliberarea de limitari, indeplinirea obiectivelor dorite, constientizare crescuta, schimbarea obiceiurilor negative, un somn mai bun, managementul durerii, cresterea increderii in sine, imbunatatirea capacitatii de concentrare, cresterea motivatiei, scaderea stresului si anxietatii, greutate corporala sub control, renuntarea la fumat, claritate mentala, transformare personala, ameliorarea sanatatii, dezvoltare spirituala, schimbarea gandirii negative, utilizarea intregului potential, a abilitatilor, intereselor si cunostintelor in scopurile propuse.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.