Muschi de miel in crusta de cimbru

Ingrediente (4 portii): 600 g muschi de miel, sare, piper, 3 linguri ulei de masline, 3 linguri pesmet, 3 linguri mustar de Dijon, 2 lingurite miere, 2 lingurite cimbru uscat, 2 cepe, 2 capatani de usturoi, 1 lingura unt, 250 ml vin rosu, 400 ml supa de miel, amidon

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 200 de grade. Carnea se spala, se sterge, se condimenteaza si se prajeste pe toate partile intr-o lingura de ulei. Se lasa in cuptor 5 minute, se scoate si se lasa sa se raceasca.

Se amesteca pesmetul cu mustar, piper, cimbru si 2 linguri ulei, dupa care intindem compozitia peste muschi si prajim in cuptor aproximativ 15 minute.

Ceapa si usturoiul se toaca fin si se calesc in unt. Se stinge cu vin rosu, se adauga supa de miel sis e fierbe pana scade la un sfert. Se face piureu, se da prin sita, se condimenteaza, eventual se pune amidon, sa se ingroase.

Se taie carnea si se serveste cu acest sos, impreuna cu garnitura de fasole verde, cartofi gratinati sau gnocchi.

 

Tags: ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.