Salata de calmari cu cili
Intrediente (12 portii): 2 cili rosii lungi, fara seminte, taiati marunt, 2 cili rosii mici, fara seminte, taiati marunt, 3 cepe verzi, taiate suvite mici, 2 catei de usturoi pisati, sucul de la o lamaie mare, 1 lingura de otet balsamic, 100 ml ulei de masline, 1,5 kg de calmari curatati (congelati eventual), 100 g frunze de ridichi pentru decor
Puneti chili, ceapa verde, usturoiul, 1/4 ceasca suc de lamaie, otetul si 1/3 cana de ulei intr-un vas mare de ceramica. Asezonati cu sare si piper, amestecand bine.
Taiati usor carnea calmarilor si apoi taiati in felii lungi si subtiri. Puneti calmarii intr-un vas si presarati peste ei lingura de ulei ramasa.
Incalziti si graseati un gratar. Puneti bucatile de calmar si prajiti 1-2 minute pe fiecare parte pana se curbeaza si se coc. Puneti apoi calmarii in marinata cu cili si lasati-i acolo, la temperatura camerei, timp de 30 de minute (sau mai mult daca ii tineti la rece).
Aranjati frunele de ridiche pe farfurii si puneti cateva linguri de marinata peste calmari.