Caracatita cu lamaie si usturoi
Ingrediente (4 portii): 125 gr orez cu bobul lung, 300 ml supa limpede de peste, 225 gr caracatita (sau sepie), coaja rasa de la o lamaie, 1 catel usturoi zdrobit, 1 ceapa de arpagic tocata marunt, 2 linguri coriandru proaspat, tocat, 2 linguri zeama de lamaie, sare, piper alb macinat
Spalati orezul in mai multe ape, apoi puneti-l pe foc intr-o cratita, impreuna cu supa de peste. Cand incepe sa clocoteasca, micsorati flacara, acoperiti vasul si lasati orezul sa fiarba 10 minute.
Stingeti focul si lasati orezul acoperit cat timp pregatiti caracatita: decongelati carnea de caracatita, clatiti-o cu apa rece si crestati-o cu un cutit cu varf ascutit, apoi puneti-o intr-un castron. Daca doriti, puteti indeparta tentaculele, pastrand doar carnea.
Amestecati coaja de lamaie, usturoiul si ceapa si presarati acest amestec peste carnea din castron, apoi amestecati. Ungeti o tigaie cu putin ulei si prajiti bucatile de caractatita 3-4 minute.
Deasupra turnati zeama de lamaie, presarati coriandrul, sare si piper dupa gust. Scurgeti orezul si serviti imediat impreuna cu sepia.