Dieta grupei Zero
Persoanelor cu grupa sanguina 0 le este recomandata o dieta bogata in proteine animale si exercitii fizice intense. Astfel, succesul dietei grupei sanguine 0 se bazeaza pe consumul de carne slaba, fara adaos de chimicale, a carnii de pasare si peste.
Persoanele cu grupa sanguina 0 nu sunt atrase de produsele lactate si cereale, ca majoritatea celorlalte grupe sanguine, deoarece sistemul lor digestiv nu s-a adaptat pe deplin la aceste alimente. Veti scadea din greutate prin reducerea consumului de cereale, paine si legume.
Crestere in greutate pentru grupa sanguina 0 o reprezinta glutenul care se gaseste in germenii de grau si in toate produsele din grau. Acesta actioneaza asupra metabolismului, in loc sa te mentina supla si intr-o stare hiperenergetica, el interfereaza cu utilizarea eficienta a caloriilor si inhiba metabolizarea insulinei. Aceleasi efecte le poate avea si consumul de porumb. Porumbul nu influenteaza insa la fel de mult ca si graul greutatea celor ce au grupa sanguina 0.
Alti factori care contribuie la cresterea in greutate a persoanelor cu grupa sanguina 0 sunt anumite tipuri de fasole si legume. Lintea si fasolea mare contin lectine care se depun in tesuturile musculare, facandu-le mai alcaline si mai “lenese” in activitatile fizice.
Persoanele cu grupa sanguina 0 sunt mai suple atunci cand tesuturile musculare se gasesc intr-o stare de usoara acidoza metabolica. In aceasta stare caloriile sunt arse mai rapid.
Un alt factor in cresterea in greutate a persoanelor cu grupa sanguina 0 este legat de reglarea tiroidiana. Persoanele cu grupa sanguina 0 au tendinta sa aiba nivelul scazut ale hormonilor tiroidieni. Aceasta stare numita hipotiroidism se produce in lipsa producerii de iod. Simptomele lipsei de iod duc la cresterea in greutate, retentia lichidelor, scaderea masei musculare si oboseala.
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate sunt: glutenul din grau, porumbul, fasolea mare, lintea, mustarul, varza, varza de Bruxelles, conopida.
Alimentele care favorizeaza scaderea in greutate: fructele de mare, sarea iodata, carnea rosie, broccoli, spanacul, napul, ficatul.
Alimente recomandate:
• Carne slaba de: vita, oaie, vitel, caprioara.
• Peste: pastrav, somon, hering, cod, macrou.
• Lactate: oua, branzeturi, iaurt, lapte (in cantitati mici).
• Uleiuri vegetale de: in, masline.
• Nuci si seminte de dovleac.
• Legume: mazarea, papadia, usturoiul, hreanul, ceapa rosie, guliile, sfecla, ardeii rosii, spanac, patrunjel, ridichi, pastarnac.
• Fructe: prune si smochine.
• Sucurile de: cirese negre, ananas, prune uscate.
• Mirodenii si condimente: curry, patrunjel, ardei rosu, sofranul.
• Ceaiuri de: papadie, macese, menta, tei, dude.
Alimente de evitat:
• Sunca, costita, carnea de porc.
• Pestele in saramura, caracatita.
• Iaurtul, laptele batut, inghetata, branza de vaci, parmezanul, branza topita.
• Uleiul de porumb, de arahide.
• Arahidele, untul de arahide, fisticul, macul.
• Lintea, fasolea.
• Fulgii de porumb, faina si taratele de ovaz, cerealele combinate.
• Faina de grau, faina de ovaz, faina de grau germinat.
• Vinete, porumb, avocado, masline, ciuperci.
• Nuci de cocos, portocale, capsuni, mure.
• Sucul de mar, de portocala si cidru de mere.
• Mirodenii si condimente: capere, piper, otet, scortisoara, nucsoara, ketchup, maioneza, muraturi.
• Ceaiul de aloe, matasea porumbului, rubarba.