Intre iubire si obsesie

Author: Claudiu Brand

“Nu intelegeam totusi ceva: la inceput imi spunea ca doreste pe cineva care sa o iubeasca si cand acest lucru s-a adeverit m-a indepartat.”

Multe persoane se intreaba de ce atunci cand ofera atata iubire sunt respinse. Raspunsul sta in dozarea acestei iubiri, pentru ca traim intr-o lume in care suntem atacati tot mai mult de stres.

Multe persoane, in general cele care viseaza la un partener (partenera) care este prea “sus” pentru ei, ajung sa dezvolte o manie, spre a incerca sa faca persoana aceea cat mai fericita, pentru a o invalui in iubire. Se ajunge pana la respingerea tuturor celorlalti potentiali parteneri pentru persoana mult visata.

Atunci cand ajunge (daca ajunge), la acest partener pentru care a dezvoltat o iubire inexplicabila, fara sa-l cunoasca suficient de bine, sentimentele puternice il fac pe partenerul dorit sa fie plin de incredere, coplesit de iubire fara voia lui si fara nevoia sau posibilitatea de a intoarce aceste sentimente.

Acesta este momentul in care partenerul obtinut atat de greu, cauta modalitati sa paraseasca relatia, cauta pe cineva care nu il apareciaza atat de mult, iar toata iubirea pentru el duce spre o mare tragedie.

Din pacate creierul nostru poate transforma intr-o clipa cele mai adanci momente de iubire si implinire, in durere si suferinta. Aici apar crizele de gelozie, partenerul parasit incepe sa caute orbeste explicatii, imperfectiunea lui, alti “concurenti” care intervin in relatie etc.

De multe ori in viata ajungem inconstient la o astfel de iubire, care se dovedeste doar un esec in cele mai multe cazuri. Dar de ce? Pentru ca in cele mai multe cazuri nu este iubire, cel putin nu notiunea noastra de iubire pe care o cunoastem, este un sentiment creat in mintea noastra, fara sa aiba fundamente solide, cum ar fi: compatibilitatea, atractia sexuala reciproca etc. De cele mai multe ori sunt persoane pe care nu le cunoastem prea bine, persoane despre care doar noi insine ne-am creat o imagine si sentimente, fara fundamente reale.

De cele mai multe ori tocmai pentru ca nu il poti avea, devine un ideal, te lupti sa obtii aceasta persoana care te respinge, iar aceasta cauta, la randul ei, pe cineva care il respinge intr-o oarecare masura.

Daca doresti cu adevarat un astfel de partener si ajungi langa el, atunci cauta un mod sa-l respingi pentru a incerca sa te descopere.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 • gratiela

  este foarte interesant ce spui tu ,este chiar un sfat foarte bun…dar nu multe persoane au puterea sa indeparteze persoana iubita,probabil gandindu-se ca e prea mare riscul de a-l pierde definitiv.Oricum e bine de tinut minte

 • orice iubire are un dram de obsesie.exista si explicatii neurobiochimice, dar exista si ceva mai presus de…intr-o zi te trezeati capabil sa o iei de la inceput.

 • Treat them like dirt and they’ll crawl back for more…

 • lumiandro

  si eu trec prin aceeasi sutuatie de aprox. 10 ani cu prietenul meu ,ne certam ,ne impacam ,nu putem renunta unul de celalalt ce este pbsesie iubire?

 • Diana

  Iubirea e ca o conversatie telefonica: daca ti se inchide telefonul, nu trebuie sa mai formezi numarul pentru a nu se transforma in obsesie. Obsesia se poate naste din orice ne dorim sa avem, dar nu putem avea, sau avem dar nu constientizam ca avem.
  dee-dee-dia.blogspot.com

 • Deme Daniel

  sunt intr-o situatie similara o fi obsesie ca iubesti pe cineva de 8 ani si nu mai stii ce sa faci pentru a fi cu ea . Dupa 6 ani a inceput sa se strice relatia ,iar de doi ani simt ca am luat-o rasna nimic nu mai este cum a fost

 • zboing

  din pacate relatiile se strica dupa un timp, pe principiul, orice inceput are si un sfarsit, din pacate!

 • ramona

  cred ca este adevarat am trecut prin asta si inca mai sunt in situatia asta cu sotu meu de 6 ani suntem impreuna si de 2 cam des se pronunta cuv divort pt ca nu ne intelegm dar divortand incepe ca se omoara ca ma omoara ca nusi vede viata fara mine cei de facut in situati de astea

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.