Pilaf a la Blow
Ingrediente: 150 g orez, 150 g pastrama de pui, 1 morcov potrivit, 1 ceapa mica, 2-3 bucatele telina, sare, piper boabe
Se curata orezul si se spala in cateva ape caldute. Se lasa in apa 15 minute. Se curata ceapa, morcovul, telina si se aspala. Daca morcovul este mare se taie in cateva bucati, la fel ca si telina, din care se folosesc numai cateva bucati, taiate rondele.
Intr-un vas (de iena) se pun toate ingredientele, se adauga vegeta, se acopera cu apa rece si se pun in cuptor, la foc potrivit. Pentru ca orezul sa fie gustos, trebuie pusa o lingura de grasime de pasare (daca nu gasiti la magazin, grasimea se poate aduna de la pulpele de pui pe care le folositi pentru friptura).
Grasimea de pui, dupa ce este scoasa de pe pulpe, se pune intr-o craticioara cu putina apa, pe foc. Cand se raceste o puneti intr-o casoleta in frigider si o folositi la nevoie: pilaf, supe de legume.
Cand este aproape fiert, orezul (15-20 minute), se adauga bucatile de pastrama de pui (taiate rondele) si se mai lasa la cuptor cisca 5 minute. Se serveste cu patrunjel sau marar.