Original
Intr-o supa de legume pasata, adaugati 2 oua, faina, pana obtineti un aluat potrivit de dens, 2 linguri de smantana si putina sare. Puneti mai mult ulei in tigaie, luati cu lingura din acest aluat si pregatiti friganele. Le serviti ca atare sau la masa in loc de paine.
Aveti nevoie de sos la salata de cruditati? Daca nu aveti maioneza, pregatiti-l din: sardina in ulei (din cutie) bine frecata pana devine o pasta, pe care o diluati cu 3-4 lingurite de iaurt. Decorati salata si puneti putin piper.
Puneti in piureul de cartofi 2 linguri de smantana (de caimac, chiar) si 1 albus batut spuma. Gustul va fi deosebit, piureul mai pufos.
Pastrati cojile de lamaie. Daca s-au uscat, puneti-le 2 ore in apa si frecati cu ele platoul de Jena in care aduceti la masa un preparat din peste (plachie, prajit, fript, rasol). Gustul preparatului va fi deosebit de placut.
Cand pregatiti o salata de fructe, fie ele chiar din conserve, puneti fructele in castron si in siropul de zahar, stoarceti zeama de la o jumatate de lamaie. Turnati siropul peste fructe cu 5 minute inainte de a a servi salata.