Bors de cartofi

Ingrediente: 600 g de cartofi, 100 g de ceapa, 100 g de morcovi, 2-3 radacini de patrunjel, 50 g de unt sau ulei, 1/2 l de bors (de tarate sau din plic), verdeata, sare, piper

Mod de preparare:

Se curata morcovii, patrunjelul si ceapa, apoi se spala. Se taie ceapa marunt si se pune la inabusit intr-un vas cu untul infierbantat pana se inmoaie. Se adauga morcovii si patrunjelul taiati julien si se lasa sa se mai inabuse inca 10
minute, dupa care se stinge cu 2,5 l de apa calda.

Se adauga cartofii taiati cuburi mici, sare, piper boabe si se mai lasa sa fiarba pana sunt gata cartofii.

Se adauga borsul fiert separat si curatat de spuma, se lasa sa mai dea cateva clocote, se potriveste de sare si se trage vasul de pe foc. Se serveste cu verdeata si cu adrei iute tocat.

 

Tags: , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.