În România 1 din 4 copii de 8 ani are probleme de greutate și 1 din 10 suferă de obezitate

obezitate copiiÎn contextul în care rata de obezitate în rândul copiilor și tinerilor continuă să crească în România, clinica de nutriție Smart Nutrition a lansat programul Smart Nutrition for Kids and Students, cu scopul de a educa și încuraja tânăra generație să adopte o alimentație sănătoasă, un stil de viață activ și să reducă obiceiurile alimentare dăunătoare. Programul se va desfășura în anul 2018 în mai multe școli și facultăți din capitală, sub forma unor workshopuri interactive.

Principalele teme abordate în cadrul workshopurilor sunt: puterea fructelor, a legumelor și a vitaminelor pentru copii, efectele benefice ale unei alimentații sănătoase, efectele unei alimentații dezechilibrate, deprinderea uner obiceiuri sănătoase și practice care pot să devină un stil de viață.

Cursurile sunt susținute de către Dr. Mihaela Posea, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, doctor în medicină, cu o experiență de peste 10 ani în domeniu, unul dintre cei 7 medici din România certificați în managementul obezității de către Federația Mondială de Obezitate – World Obesity Federation (Specialist Certification on Obesity Professional Education Programme by the World Obesity Federation (SCOPE) și de către Dr. Mădălina Truică, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, specialist NLP, cu o experiență de peste 10 ani în domeniu.

„În ultimele 2-3 decenii prevalența obezității s-a triplat în rândul noilor generații. Acest lucru este îngrijorător, deoarece problemele de greutate apărute la o vârstă fragedă afectează dezvoltarea fizică și emoțională și sunt asociate cu o serie întreagă de boli grave, precum boli de inimă, diabet, boli ale rinichilor. Prin programul Smart Nutrition for Kids and Students ne dorim să contribuim la educarea copiilor și tinerilor cu privire la importanța deprinderii unor obiceiuri alimentare corecte pentru ca aceștia să se dezvolte și să devină adulți sănătoși, echilibrați fizic și emoțional.” a declarat doamna doctor Mihaela Posea, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, doctor în medicină, la Clinica Smart Nutrition.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), 1 din 3 copii cu vârsta de 11 ani este supraponderal sau obez. Pentru copilul mare, datele COSI 2013 atestă o prevalență îngrijorătoare a excesului ponderal și a obezității în regiunea europeană. Datele COSI pentru România indică o prevalență a supraponderalității (inclusiv obezitate) la copiii de 8 ani de 26,75% și a obezității de 11,6%. Cu alte cuvinte, în România 1 din 4 copii de 8 ani are probleme de greutate și 1 din 10 suferă de obezitate.

Primele cursuri din programul Smart Nutrition for Kids and Students au fost susținute pentru studenții Academiei de Studii Economice (ASE) din București. Alte instituții de învățământ în care urmează să se desfășoare workshopuri sunt Școala Gimnazială I Gh Ducă și Școala 117.

Despre Smart Nutrition:
Smart Nutrition este o clinică de nutriție modernă, dotată cu echipamente de ultimă generație și cu o echipă completă de medici profesioniști, care acoperă specialități diverse. Clinica pune accentul pe conceptul de dietă personalizată, alcatuită în concordanță cu personalitatea, preferintele și specificul nutrițional al pacientului. Serviciile de nutriție Smart Nutrition sunt destinate atât persoanelor care doresc să scadă în greutate, celor care au nevoie de consiliere pentru un stil de viață sănătos, cât și femeilor însărcinate, familiilor care doresc consiliere pentru alimentația copiilor sau persoanelor care suferă de boli cronice și necesită nutriție terapeutică.

 

Tags: , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center