Cu sau fără implanturi, care este cea mai bună alegere?

implanturiOdată cu creșterea popularității operațiilor de mărire a sânilor, cunoscute și sub numele de implanturi mamare, multe femei încep să se gândească la o schimbare. Când vine vorba de implanturile de sâni fiecare femeie trece prin aceleași întrebări repetate. Cum e mai bine, cu sau fără implanturi?

Vedete din lumea întreagă au ales să fie promotoare ale curentului sânilor mai mari, fermi și rotunzi începând cu Pamela Anderson în 1990, Carmen Electra, apoi Victoria Beckam sau mai nou Miley Cirus, care a ales ales sâni de dimensiuni mai mici.

De ce aleg femeile implanturile mamare cu silicon? Care sunt nevoile lor? Unul dintre răspunsuri vin chiar de la specialistul Silvia Stănculescu, chirurg estetician, special în chirurgie plastică si microchirurgie reconstructivă.

„Femeile care au sânii mai mici tind să ascundă acest lucru prin haine largi sau să poarte sutiene cu push-up, dar totul până în momentul în care se privesc în oglindă. Avantajele implanturilor cu silicon sunt diverse. În primul rând, o femeie care a trăit cu un complex al sânilor mici toată viața va fi altfel după operație, mult mai încrezătoare în sine, mult mai curajoasă. Va putea purta rochia cu decolteul mult dorit, va fi avantajată din punct de vedere estetic, va putea purta un costum de baie la mare sau la piscină și se va simți altfel în fața partenerului cât și a celorlalți. Am paciente care au avut nevoie de această operație ca să-și redea independența și să creadă în ele”, spune Dr. Silvia Stănculescu, chirurg estetician la Clinica Metamorphosis Center din București

În orice alegere există și argumente contra, când vine vorba de implaturi de sâni. Faptul că nu arată atât de natural, că sunt mai fermi în timpul unor activități fizice, ca alergatul sau săritul sunt ușor îngreunate sunt doar cateva din lucrurile care ar putea da inapoi o femeie de la a-si pune implanturi.

”Cumva, o alegere exagerată poate da impresia de artificial, de rigiditate, de neantural. Am întâlnit paciente care și-au dorit implanturi mult mai mari decât le-ar fi fost necesar, dar care s-au decis în final pentru ceva potrivit lor, tocmai din această cauză a aspectului. Chirurgia estetică a evoluat atât de mult încât nu mai vorbim de riscurile de acum 10-15 ani. Materialele folosite pentru implanturi, cele cu silicon sau saline, sunt din ce în ce mai inovative și dau un aspect natural. Totul depinde de decizia pacientei, cum dorește ea să arate. Cele mai solicitate intervenții la cabineul meu sunt și în prezent implanturile mamare, româncele au apetit pentru a-și schimba aspectul”, mai declară Dr. Silvia Stănculescu.

Potrivit statisticilor Societății Americane a Chirurgilor Plastici, din anul 2000 și până în prezent numărul operațiilor de implant mamar a crescut cu 31 de procente. În 2015, chirurgii esteticieni americani au efectuat peste 279 de mii de proceduri de acest fel. Costul unei operații de implant cu silicon este de 3.500 de euro.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa www.metamorphosiscenter.ro sau https://silviastanculescu.wordpress.com.

 

Tags: , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.