Nopţi nedormite? 10 trucuri de make-up prin care să fii mereu o apariţie fresh

machiaj nopti nedormiteNopţile nedormite încep să se citească pe faţa ta? Specialiştii Bottega Verde ţi-au pregătit 10 trucuri de make-up prin care tenul tău va radia chiar şi după o noapte pierdută. Desigur, somnul ar fi soluţia ideală care să ne refacă tenul şi să îl pregătească pentru venirea anotimpului răcoros, după toate nopţile de vară în care nu am avut timp pentru dormit. Dar pentru că nu putem recupera toate orele de somn pierdute într-o singură noapte, trebuie să avem mereu un as în mânecă pentru momentele în care suntem nevoite să mascăm oboseala tenului.

Pentru că ştim că nu este întotdeauna uşor să ai un program bine stabilit şi, mai mult decât atât, să îl urmezi zilnic cu stricteţe, îţi propunem câteva trucuri pe care le poţi utiliza ori de câte ori dormi foarte puţin şi tenul tău afisaza acest aspect în faţa tuturor.

„Nu e nimic mai rău decât ziua după o noapte în care ai fost privată de somn, când totul pare să se mişte în reluare, timpul trece parcă mai încet ca niciodată, cearcănele de sub ochi se văd de la depărtare şi nici măcar ceaşcă de cafea nu mai este atât de puternică încât să te readucă la viaţă. Dacă vrei ca nici un coleg şi mai ales şeful să-şi dea seama, îţi dezvăluim câteva secrete prin care să fii fresh. Este foarte important să nu exagerezi cu machiajul după o noapte nedormită, deaorece chiar dacă intenţia ta este de a masca imperfecţiunile fetei, tot ce vei face va fi să atragi şi mai mult atenţia asupra ta. Desigur, a nu te machia deloc nu reprezintă o opţiune, de aceea secretul este echilibrul”, explica Andreea Hâş, make-up artist Bottega Verde.

Hidratează, hidratează, hidratează! – „Înainte de a aplica machiajul, este esenţial să foloseşti o tehnică de trezire a pielii. Apoi, hidratare din belşug. Aceasta are nevoie!”, adăugă Andreea Haas. Poţi face acest lucru introducând un prosop de faţă curat într-o frapieră cu cuburi de gheaţă şi apă; apoi scoate prosopul şi poziţionează-l pe faţa ta, ţinându-l pentru 5-10 minute. După asta, tamponează-ţi fata cu un prosop uscat şi aplică o cremă puternic nutritivă.

Plicurile de ceai salvatoare – Dacă după ce ai aplicat prima tehnică, observi că umflăturile din jurul ochilor încă nu s-au retras, aplica pliculeţe de ceai cafeinizat pe pleoape (după ce a fost stors surplusul de apă şi au fost ţinute în prealabil o jumătate de oră în frigider). Vei vedea cum umflăturile se vor retrage usor-usor.

Anticearcanul miraculos – cine a inventat anticearcanul, bine a făcut! Cercurile negre-albastrui care apar în jurul ochilor după privarea de somn sunt pur şi simplu înspăimântătoare. Pentru a le face să dispară în jobenul magicianului, foloseşte un anticearcăn roz precum corectorul lichid cu extract de rodie şi vitamina E de la Bottega Verde. Este preferabil să îl întinzi cu degetul în această situaţie astfel încât căldura degetului tău să ajute anticearcanul să pătrundă bine în piele. În cazul în care observi că, pe lângă faimoasele cearcăne, te-ai pricopsit şi cu câteva dunguliţe roşii enervante pe pleoape, foloseşte acelaşi anticearcăn pentru a le masca, anticearcanul fiind în acelaşi timp şi o bună bază pentru machiaj, făcându-l să reziste mai mult.

Fond de ten doar pe zonele „accidentate”„După o noapte nedormită, aplicarea fondului de ten pe toată faţa nu este o idee grozavă. Cel mai bine este să folosiţi fondul de ten – sau chiar un hidratant nuanţat – doar pentru zonele cu probleme, astfel încât nuanţa fetei să fie uniforma”, completează Andreea Haas. Fondul de ten iluminator cu extrat de grapefruit şi afine este ideal pentru aceste momente, întrucât uniformizează tenul şi îi oferă o nuanţă de luminozitate în acelaşi timp.

Conturează linia roşie a ochilor – Când eşti obosit, ochii tăi vor părea mai roşii decât de obicei. Conturează-ţi interiorul ochilor cu un creion alb, bej sau cu un eyeliner de culoarea pielii, care are scopul de a corecta roşeala. În cazul în care zonă interioară a ochilor este mult prea sensibilă, aplica punctat creionul alb sau bej pe linia genei inferioare. Va crea acelaşi efect plăcut. Poţi încerca creionul de ochi pentru contur intens, cu ceară şi vitamina E de la Bottega Verde. Are o textură moale, intensă, uşor estompabila şi conferă intensitate privirii atunci când ai nevoie. Pentru conturul genelor superioare, renunţa la varianta lichidă şi aplică un contur din creion într-o nuanţă de maro sau gri deasupra genelor, nu în interiorul acestora. Creionul maro cu vitamina C şi E, cu rezistenţa extremă este o alegere nemaipomenită datorită capacităţii acestuia de a realiza o conturare perfectă, intensă şi rezistenţa, de lungă durată.

Fardul meu, eroul meu – Când vine vorba de a părea trează, fardul de pleoape devine un erou, iar nuanţa aceea neutră de paleta în sfârşit îşi găseşte rostul. Foloseşte-o pentru a o întinde de-a lungul pleoapei (după ce ai aplicat în prealabil primer, anticearcăn sau fond de ten), începând de la linia genelor şi până la arcada. „În plus, după ce ai aplicat nuanţa neutră, te poţi folosi de o nuanţă perlată precum fardul de pleoape cu vitaminele A şi E şi coenzima Q10 – în culoarea alb perla – pentru a-ţi lumina ochii. Introdu-ţi degetul în fard şi apoi apasa la colţurile interioare ale acestora. Vei vedea imediat diferenţa!”, completează Andreea.

Răsuceşte-ţi genele – Foloseşte aparatul de întoarcere a genelor pentru a le îndrepta în aceeaşi direcţie, apoi aplica câteva straturi de mascara bun. Recomandarea mea este să optaţi pentru rimelul pentru volum cu efect de gene false de la Bottega Verde. Datorită extractului de alge marine şi a apei termale, acest rimel oferă personalitate genelor una, alungindu-le şi conferindu-le un volum deosebit, iar formula să bogată asigura definire şi grosime, exact de ceea ce avem nevoie după o noapte nedormită.

Iluminatorule, te iubesc! – Dacă fondul de ten nu a iluminat suficient de mult faţă, creionul iluminator anticearcăn cu vitamina E şi extract de vanilie de la Bottega Verde cu siguranţă o va face! Tot ce trebuie să faci este să te priveşti în oglindă şi să aplici corectorul acolo unde ai umbre întunecate. Întinde-l bine şi problema este ca şi rezolvată.

Obrajii rozalii vestesc sănătatea – Dintotdeauna se spune că cei care au obrajii rozalii sunt sănătoşi, aşa că un bun mod de a masca lipsa odihnei este cu… pudră de obraz roz, desigur! Fardul de obraz cu extract de aloe şi brusture de la Bottega Verde nu numai că aduce acel strop de sănătate de care fata ta are nevoie în aceste momente, dar o şi completează cu un efect de strălucire delicată, pentru un look minunat.

Ultimul, dar nu şi cel din urmă: rujul! – Dacă vrei cu adevărat să distragi atenţia de la ochii obosiţi, fă-i pe cei din jur să se concentreze pe altceva din machiajul tău. Şi ce poate fi mai potrivit decât rujul? Foloseşte un ruj deschis la culoare, strălucitor. Sau mai bine, încearcă luciul de buze strălucitor cu unt de mango şi vitamina E. Aplică o nuanţă nude şi lasa efectul strălucitor să distragă atenţia din zonele pe care ai vrea să le ascunzi.
Nopţile nedormite nu mai sunt o problemă din punct de vedere al aspectului atunci când ştim cum să folosim tehnicile de make-up, dar încă rămân o problemă din punct de vedere al sănătăţii. Aşa că, sfatul nostru este să folosiţi noaptea pentru a dormi dacă vreţi o stare bună de sănătate şi o frumuseţe naturală.

Bottega Verde a început ca un magazin pe bază de plante în anul 1972, în Pienza, în inima Toscanei. Palatul Massaini, un castel minunat, amplasat pe o splendidă câmpie întinsă este locul de inspiraţie al ingredientelor active ale cosmeticelor Bottega Verde. Astăzi, Bottega Verde concepe produse şi distribuie produsele proprii, devenind primul lanţ de produse cosmetice de firmă din Italia: în peste 40 de ani de existenţă, a dat un nou sens expresiei „de la producător la consumator”.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.