Farmacia Naturii din Băile Olăneşti

tratament balneoDeschis la începutul lui iunie, Tisa Spa Resort a primit deja mii de oaspeţi, în fiecare zi ajungând aici grupuri de turişti din toată ţara. Proiectul constituie un pas major pentru dezvoltarea turistică a zonei judeţului Vâlcea, contribuind la modificarea percepţiei asupra turismului din zona – văzut până acum că turism exclusiv balneo.

TISA Spa Resort este unul din cele mai mari resorturi spa din zona Olteniei, este adresat întregii familii, cu multiple zone de distracţie şi servicii complementare: piscine de înot, tobogane, piscine cu jocuri de apă, un întreg etaj dedicat copiilor, o zonă de terapii spa, thermarium (saune, hammam, salina, jacuzzi-uri şi alte elemente termale), sala de fitness, restaurante, baruri şi terase exterioare.

Tratamentele spa aduc în prim plan fitoterapia, împletind elemente tradiţionale şi cunosterea contemporană. Fitoterapia reprezintă o ştiinţă străveche, aplicată încă de pe vremea romanilor, ce întrebuinţează tratamentul cu plante în regenerarea ţesuturilor, îmbunătăţirea funcţiilor diverselor organe, detoxifiere sau pentru a îmbunătăţi imunitatea organismului, acestea fiind doar câteva dintre particularităţile lor. Mai mult decât atât, însuşi Tudor Vladimirescu obişnuia să se retragă împreună cu marii boieri în această zonă pentru tratamente de recuperare.

Plantele – sursa primară a terapiilor Tisa SPA din gama Farmacia Naturii

Meniul de terapii îşi trage rădăcinile din ritmurile ciclice ale Olteniei, iniţiind astfel o cultură spa în care se pune accent pe respectarea şi valorificarea naturii şi a culturii locale. Complexul oferă calitate prin originea controlată a plantelor utilizate în terapiile sub semnătură Tisa şi prin terapeuţii bine pregătiţi.

Terapiile sunt dedicate celor cu o viaţă activă şi uneori stresantă, care doresc redobândirea echilibrului emoţional şi al sănătăţii fizice. Vom evidenţia patru dintre acestea:

1. Ierburi şi flori tămăduitoare – acesta terapie de masaj se bazează pe utilizarea săculeţilor aromatici, pregătiţi de către teraoeuti în trei variante: Tratament calmant (valeriană, sulfina, flori de tei), Tratament Antistress (sulfina, flori de nuc, obligeana, sovârv) şi Tratament Detox (rostopasca, salvie, busuioc, trei-fraţi-pătaţi, salvie, tei). Este interpretarea românească a masajului tailandez Luk-Pra-Kob, ce are ca scop restabilirea echilibrului minte-suflet-corp sub efectul plantelor. Durata optimă este de 50 de minute, iar preţul este de 90 lei.

2. Aromaremediu Ritual Scrub – aceasta terapie constă în alegerea unui scrub de lavandă pură/potpourri de esenţe de ceai, fiind urmată de un hidratare cu unt de shea, prin masaj. Principalul beneficiu al acestui tratament este redarea strălucirii pielii prin îndepărtarea celulelor moarte. Durata optimă este de 40 de minute, preţul pentru o şedinţă single este de 45 lei, iar pentru cea de cuplu 80 de lei

3. Cataplasme & Prişniţe – acesta este un săculeţ de plante-tratament, care aplicat local, sub forma uscată (săculeţul încălzit) sau de decoct (fierberea săculeţului), are rol antiinflamator, analgezic sau imunostimulator. Principalele plante utilizate sunt: nalbă, tătăneasa, brusture, seminţe de în, mărul lupului, rostopasca, salvie. Specialiştii recomanda utilizarea acestei terapii ca tratament complementar masajului sau tratamentului corporal, cu aplicare pe zonele afectate. Săculeţii rămân în posesia clientului după terapie şi pot fi refolosiţi. Durata optimă este de 15 minute şi preţul este de 30 lei.

4. Armonia – este o terapie de purificare pe bază de bitter suedez şi cuprinde următoarele etape: baie-infuzie cu bitter suedez, gomaj, masaj tonic cu unt de shea şi tinctura suedeză. Principalele efecte al acestei terapii sunt: antiageing, protecţie a ADN-ului, hrănire cu substanţe nutritive, detoxifiere şi regenerarea ţesuturilor. Durata optimă este de 90 de minute, preţul pentru o şedinţă pentru 1 persoană este de 120 lei, iar pentru două persoane 220 lei.

În cadrul terapiilor, corpul tău va putea beneficia de energia remineralizanta a plantelor din pământul vechi al zonei Olteniei, încărcate la rândul lor de energia timpului.

Tisa Spa Resort – inima relaxării din Băile Olăneşti

30 de izvoare tămăduitoare, atât număra Băile Olăneşti, o adevărată comoară datoita proprietăţilor curative miraculoase.

Situat în sud-vestul ţării Tisa Spa Resort reprezintă o oază de relaxare la doar două ore distanţă capitală. Profită de prima ocazie pentru a evada în Casa Naturii, unde te aşteaptă o experienţă SPA herbala. O bună parte din terapiile Tisa Spa au la baza proceduri tradiţionale româneşti inspirate din natură şi transpuse în prezent. Serviciile Spa se concentreza şi în jurul brandurilor româneşti în crearea meniului de terapii, alegând linii că Plantavorel, Pell Amar şi Farmec, cu îndelungată şi recunoscută istorie în cercetare cosmetică şi în tratamente de înfrumuseţare.

Pe lângă acest resort, din grupul Tisa fac parte alte trei spaţii de cazare care susţin ideea de relaxare integrată în natura înconjurătoare: Hotelul Tisa, Vila Tisa şi Casa Tisă. Hotelul include şi o bază de tratament cu medic balneolo, care oferă o gamă largă şi complexă de proceduri medicale asociate crenoterapiei cu izvoarele tămăduitoare ale staţiunii.

Băile Olăneşti şi-a dobândit renumele de-a lungul anilor, datorită izvoarelor cu proprietăţi curative miraculoase. Relaxarea şi vindecarea au devenit o tradiţie bine însuşită atât de localnici, cât şi de turişti, la Tisa Spa Resort acest lucru fiind respectat cu desăvârşire.

 

Tags: , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center