Rechizitele obligatorii pentru şcoală în această toamnă
Au mai rămas doar câteva zile până la începerea anului şcolar şi, ca orice părinte organizat, trebuie să te asiguri că ai achiziţionat toate rechizitele necesare copilului tău pentru a face următorul pas în cariera sa. Chiar dacă nu va avea nevoie de prea multe obiecte în prima zi de şcoală, este ideal să faci proviziile pentru întregul ani pentru că ştim cu toţii că aceasta este perioada reducerilor pentru rechizitele şcolare.
Pentru a face lucrurile mai uşoare, specialiștii din Lumea Copilăriei Mogoșoaia ţi-au pregătit o listă de rechizite de care cu siguranţă va avea nevoie copilul tău în acest an şcolar şi le-am împărţit pe categorii ca să îţi fie mai uşor să te organizezi la cumpărături.
Materiale pentru artă
„Aceşti primi ani de şcoală sunt încărcaţi cu multă artă manuală şi creativitate în confecţionarea de obiecte. Dacă nu ai pregătit încă pentru copilul tău un set de materiale, ia în considerare opţiunea de a începe să o faci. Creioane de colorat, foarfeci şi alte obiecte sunt indispensabile pentru copilul tău, având scopul de a-i dezvolta creativitatea atunci când ajunge acasă. Acestea vor fi de folos și în activitățile extra-curiculare, cum sunt atelierele de week-end pe care le organizăm sau orele de AfterSchool unde desfășurăm tot felul de proiecte creative care necesită astfel de materiale”, explică Adina Radu Cosma, manager Lumea Copilăriei.
1. Creioane colorate – O cutie de creioane colorate pentru mâinile micuţe este ideală pentru copilul tău. Mulţi profesori prefera să folosească un set de 8, 16 sau 24 de culori în nuanţele standard.
2. Markere – Un pachet de 10 markere pun la dispoziţie o multitudine de opţiuni pentru cei mici. Poţi încerca varianta markerelor care se pot curăţa la maşina de spălat, este mai indicată în cazul fetiţelor care visează să devină designeri.
3. Carioci – În loc de creioane colorate, sau în completarea acestora, o opţiune bună este cea a cariocilor colorate. Unii profesori folosesc această opţiune pentru a scrie colorat, a trasa linii sau chiar pentru a colora.
4. Foarfeci – În clasele mici, se cere deseori folosirea unor foarfeci pentru confecţionarea anumitor obiecte, deseori fiind vorba de foarfeci pentru hârtie. Majoritatea acestora sunt create pentru copii dreptaci, însă dacă ştii că cel mic are predilecţie în a folosi mâna stângă, este de preferat să cauţi o foarfecă specială pentru stângaci.
5. Îmbrăcăminte specială – Fie că îi iei o bluză specială sau îi dai un tricou mai larg, va fi mai puţin probabil că cel mic să îşi murdărească hainele, ceea ce reprezintă un avantaj pentru mămici întrucât ştim cu toţii ce greu este să scoţi petele de carioca de pe tricou.
6. Lipici – Batonul de lipici este mult mai indicat pentru copii mici decât este lipiciul lichid. Motivele sunt evidente: este mult mai uşor de ţinut în mână şi nu există riscul ca aceştia să îşi lipească degetele între ele.
Materiale de scris
Pentru a învăţa abecedarul, a scrie cuvinte sau a trece pe foaie poveştile imaginate, copilul tău are nevoie să fie pregătit.
1. Caiete speciale – În primii ani de şcoală se folosesc unele caiete speciale destinate pentru a-i învăţa pe cei mici să scrie frumos şi organizat. Asigură-te că i le achiziţionezi pe cele potrivite.
2. Creioane – câteva creioane micuţe pentru mâinile micuţe ale copiilor ar fi indicate pentru primii ani de şcoală, dar înainte de a le achiziţiona, vorbeşte cu învăţătoarea. Există posibilitatea să nu fie permise şi atunci va trebui să rămâi la varianta tradiţională.
3. Gume de şters – Esenţiale pentru şcolari, gumele de şters trebuie să existe în orice penar întrucât nu se ştie niciodată când este cazul să corecteze o greşeală mică înainte să o vadă învăţătoarea. De asemenea, gumele de şters care se ataşează la creioane sunt o idee bună întrucât există mai puţine riscuri de a le pierde.
4. Foi – În general, învăţătorii cer ca elevii să aducă la şcoală coli pentru anumite proiecte sau teme. Uneori pot fi albe, alteori de diferite culori sau liniate în diferite modalităţi.
5. Dosare – Pentru a nu pierde foile suplimentare, deseori este nevoie de dosare. Astfel, cei mici vor învăţa să îşi organizeze munca pe diferite categorii şi să aibă grijă să nu se piardă rezultatele obţinute cu multă trudă.
6. Ascuţitoare – Întrucât deseori creioanele se tocesc sau li se rupe vârful chiar şi când sunt folosite de un adult, este de înţeles de ce o ascuţitoare trebuie să fie nelipsita din trusa de şcoală a unui copil. În plus, sunt micuţe şi uşor de folosit, astfel ca cel mic le poate folosi după bunul plac.
Sacose şi cutii
Organizează materialele şcolarului în cutiile potrivite astfel încât să le poţi găsi mereu la timp şi să le poţi transporta la şcoală şi înapoi după cum are cel mic nevoie.
1. Ghiozdanul – Copii au nevoie de un ghiozdan de calitate, care să aibă compartimente suficiente pentru toate necesităţile acestora. Cum nu le poţi aşeza sticuluta pentru apă sau pacheţelul de mâncare lângă caiete, este ideal să găseşti un ghiozdan care să îţi permită aceste opţiuni.
2. Penarul – O idee bună este ca cei mici să îşi aşeze stilourile şi creioanele colorate într-un loc sigur. De aceea un penar sau o cutiuţă de plastic reprezintă o rezolvare a problemelor pentru toată lumea. Tu te asiguri că nu le împrăştie în tot ghiozdanul, în timp ce el/ea le va găsi mereu la locul lor.
3. Cutiuţa pentru mâncare – Prânzul sau chiar şi gustările dintre mese trebuie să fie puse într-un loc care să le păstreze calitatea. Astfel o cutiuţă sau o sacoşă termoizolantă va rezolva problema, păstrând mâncărurile sau fructele proaspete.
4. Sticlă de apă – Pentru copii sticla normală de apa poate pune deseori probleme din cauza modalităţii acesteia de închidere. De aceea, o sticlă de apă specială pentru copii îi va proteja de dezastrul de a se trezi cu toate lucrurile ude în ghiozdan şi îi va hidrata corespunzător întreaga zi. Asigură-te că îl înveţi să o folosească astfel încât să şi-o poată reaproviziona singur atunci când este nevoie. În plus, dacă are şi un vizual cu personajele din desenele lor preferate, cu atât vor fi mai multe şanse să se hidrateze mai des.
Diverse
Nu uita că, pe lângă aceste lucruri, mai sunt câteva care sunt esenţiale şcolarilor.
1. Pachetul de şerveţele – Nu trebuie să lipsească din ghiozdanul celor mici pentru că nu se ştie niciodată când se vor murdări pe mâini sau vor avea nevoie să îşi sufle năsucul.
2. Dezinfectantul de mâini sau şerveţele antibacteriene – Oricare dintre aceste variante funcţionează atunci când cel mic se hotărăşte să mănânce un măr verde şi nu s-a spălat pe mâini. De asemenea, el poate folosi şerveţelele antibacteriene pentru a-şi curăţa banca sau pentru a preveni împrăştierea bacteriilor care cauzează deseori răceli.
3. Saltea pentru odihnă – Poate funcţiona foarte bine şi un prosop sau o păturică, care să-i asigure un moment de relaxare copilului tău atunci când are o zi încărcată.
4. Haine de schimb – Unele şcoli impun acest aspect întrucât se pot întâmpla oricând accidente în baie, prin joacă cu apă sau alte activităţi care pot implca murdărirea. Hainele de schimb sunt utile în orice situaţie de urgenţă şi partea bună este că pot fi păstrate la şcoală.
Lumea Copilăriei Mogoşoaia organizează odată cu începerea anului şcolar Programul de AfterSchool cu ce include transportul copiilor la centru, masa de prânz: felul 1 şi felul, asistenţa copilului la realizarea temelor de către un cadru didactic calificat, cursuri de limba engleză, susţinute de două ori pe săptămână, precum şi program recreativ şi de odihnă. Prin acest program, copiii au acces GRATUIT la locul de joacă al Clubului, dotat cu labirint cu bile, sala cu jocuri interactive EyePlay, sala cu puzzle gigant, curte cu gazon natural, leagăne şi balansoar. În cazul în care se alege varianta de program prelungit copilul va participa la diferite workshop-uri, cu o tematică diversă: pictura pe diferite suporturi (pânză, sticlă, lemn), art craft (decupaj-lipire, tehnica şerveţelului, reciclare), gătit şi nutriţie, dar şi cursuri de cultura generală sau de logopedie.
În cadrul acestor ateliere, copiii vor învăţa să-şi dezvolte creativitatea şi gândirea, dar mai ales, vor călători în lumea alimentaţiei sănătoase, unde vor învăţa ce este bine să mănânce, de ce şi cum se pot pregăti alimentele, exersând chiar ei acest lucru. Atelierele de nutriţie şi gătit sunt perfecte pentru că cei mici să înţeleagă rolul alimentaţiei sanatase în viaţa noastră.
Preţurile încep de la 599 lei/ lună în funcţie de programul ales. Multiple discounturi la facilităţile centrului pentru plata în avans. Lumea Copilăriei Mogoşoaia este locul unde se îmbină perfect educaţia şi joacă. O locaţie destinată copiilor cu vârste între 1 şi 14 ani, unde sunt organizate ateliere pentru copii, petreceri şi tabere de vară, cursuri şi afterschool. Pentru mai multe detalii urmăriţi site-ul www.lumea-copilariei.ro sau ne puteţi suna la 0754 317 679 sau la 031 420 57 87.