Intoleranţa la gluten – o luptă nesfârşită cu kilogramele în plus?

intoleranta glutenNumită şi boala celiacă sau chiar celiachie, intoleranţă la gluten se declanşează la cei predispuşi genetic în urma consumului de gluten (în mare parte provenind din cereale) şi face parte din rândul bolilor autoimune, alături de lupus, sclerodermie şi chiar diabetul de tip I. Chiar dacă afectează doar un mic procent al populaţiei (1-2%), intoleranţă la gluten poate fi o piedică majoră în lupta cu kilogramele.

Cum se manifesta intoleranţa la gluten?
De multe ori, aceasta afecţiune poate fi asimptomatică, însă nu înseamnă că pacientul nu este alergic la gluten. De aceea, specialiştii nutriţionişti recomandă efectuarea unor teste de anticorpi în paralel cu efectuarea endoscopiei digestive. Exista o serie de simptome care conduc la acest diagnostic, precum: balonare, flatulentă, durere abdominală, constipaţie, dureri de cap, oboseala şi chiar indigestie.

„Anticorpii, atunci când sunt confuzi, atacă organismul în locul individului intrus. Aceasta este pe scurt definiţia unei boli autoimune. Celulele, atunci când nu beneficiază de nutrienţii specifici în concentraţiile optime, consumă energie aberant, produc în exces şi nu neutralizează radicalii liberi, nu mai elimină reziduurile, îmbătrânesc şi mor mai repede, cerând să fie înlocuite mai rapid. Cu alte cuvinte disfuncțiile celulei afectează în mod direct mecanismele apetitului și metabolismului. De aceea pentru a iniția procesul de slăbire este nevoie ca celulele să fie sănătoase și să li se asigure o anumită concentrație optimă de micronutrienți”, explică Dr. Horațiu Albu, specialist în nutriţia ortomoleculară şi master în biologia moleculară a cancerului.

Răspunsul la întrebarea legată de luptă cu kilogramele în plus se afla chiar… în intestinul subţire!

Ei bine, la persoanele cu predispoziţie genetică de intolerentă la gluten, ingestia acestuia da startul unei reacţii autoimune la nivelul intestinului subţire, care determină deteriorarea mucoasei intestinale. Prin urmare, se înregistrează o absorbţie scăzută a elementelor nutritive în organism, asimilarea defectuoasă a acestora generând un dezechilibru nutriţional major. Corpul lupta să producă energie pentru a menţine funcţiile organismului vitale, însă atunci când nu găseşte ce să transforme în energie, depozitează grăsime ca energie potenială. De aici intervine și oboseala cronică.

De cele mai multe ori, intoleranţa la gluten apare ca urmare a unui regim de masa nediversificat, astfel încât organismul începe să opună rezistenţă, existând chiar dereglări de digestie. Anticorpii devin confunzi la pătrunderea glutenului în stomac şi declanşează alarma de urgenţă, astfel ca micii perişori ai stomacului acţionează chiar împotriva acestuia.

Riscul la o persoană deja diagnosticată cu intoleranţă la gluten se expune continuând o dietă neechilibrată şi total aparte de ceea ce medicul i-a prescris poate duce la infertilitate, osteoporoza, dezvoltare îngreunată la copii şi chiar unele forme de cancer.

„Lipsa enzimelor esenţiale din stomac favorizează apariţia procesului de îngrăşare. Dacă se renunţa la paste, cereale, pâine, deserturi şi optica se schimbă spre fructe, legume, cel cu intoleranţă la gluten va simţi şi o scădere în greutate. Practic, faci pace cu duşmanul. Şi chiar şi aşa, tot eşti mai câştigat pentru că acum există şi pâine fără gluten, cum sunt pâinicile Pauly din kitul de detox. Vedeţi dumneavoastră, reîntorcându-ne la natură, totul devine mai simplu, cu cât avem mai puţine alegeri de făcut, cu atât suntem mai sănătoşi!” adaugă Dr Albu.

Conceptul de detoxifere ce respectă principiile nutriției ortomoleculare, conceput de dr. Horațiu Albu – Kitul 5 zile -5% Dr. ALBU Selections® reprezintă o selecţie de sucuri Rabenhorst, numărul 1 din Germania în producţia sucurilor organice funcţionale premium, care îmbină proprietățile nutritive, detoxifiante, depurative și anti-aging extrem de fiziologice ale unor sucuri bio cu acțiunea de scădere a masei corporale, indusă de dietă hipocalorică corespunzătoare celor 5 zile.

La utilizarea conformă cu indicațiile și regimul alimentar de pe cutie, în cele 5 zile de Program, se poate aduce un aport fito-micronutrițional de excepție, foamea fiind aproape inexistentă. Fiecare zi de program are 5 mese (mic dejun, gustare de dimineaţa, prânz, gustare de după amiaza şi cină) care sunt construite din câte 150ml din sucul corespunzător zilei respective şi 2 tablete (gustările) sau 3 tablete (mesele principale) din 3 PAULY Pâine Crocantă Fără Gluten.

„Aceste sucuri bio presate la rece din din grâu verde încolţit, legume, ananas, sfeclă roşie şi morcov de grădină ajută la reechilibrarea din punct de vedere micronutriţional a celulor și declanșarea procesului de slăbire. În plus completarea cu tabletele de pâinică fără gluten face ca foamea să fie inexistentă pe parcursul celor 5 zile de regim”, adaugă dr. Albu.

Kitul Dr. ALBU Selections® „5 zile -5%” se găsește în oferta promoțională cu reducere de 15% la prețul de 99 lei pe site-ul www.farmaciaortomoleculara.ro .

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center