Vopseaua vegană la femeile însărcinate – 100% sigură pentru sănătatea bebeluşului

vopsea organica

Când vine vorba de produse de înfrumuseţare, efectele ingredientelor pe care le conţin pot fi mai dăunătoare pentru piele decât ne putem imagina. Industria cosmeticelor utilizează mii de substanţe chimice sintetice în produsele sale, în absolut toate, de la ruj la şampon şi vopsea de păr.

Multe din aceste substanţe sunt folosite în industria chimică pentru curăţarea aparatelor de uz industrial, de la inhibatori la vaseline. Un lucru este unanim acceptat: este imposibil ca o substanţă scursă dintr-un utilaj pe podeaua unui garaj tehnic să fie benefică la nivelul pielii omului.

Pentru că populaţia este în continuă creştere existând riscul suprapopulării până în anul 2050, includerea de subtante obţinute sintetic în cele mai mult produse cosmetice a fost acceptată, cel mai probabil că un instrument de control. Astfel, odată ce substanţe netestate dermatologic au fost incluse în produse cosmetice pentru femei, precum antiperspirante sau creme pentru epilat, incidenta cancerului de san a crescut considerabil.

„Frumuseţea nu înseamnă a ne pune în pericol sănătatea, cu atât mai mult cu cât există responsabilitate şi pentru bebeluşi. Acum industria cosmetică organică protectiva ne permite să nu mai facem sacrificii atunci când ne dorim un aspect îngrijit. Adevărata frumuseţe este doar cea naturală, de aceea am creat noul concept de abordare protectivă a îngrijirii, inclusiv pentru uz profesional, cu produse la cel mai înalt nivel de calitate, certificate cu Ecocert şi USDA Organic, standardele de referinţă în garanţia calităţii. Alternativele protective de înfrumuseţare, cu impact favorabil asupra sănătăţii noastre şi ecosustenabile reprezintă viitorul în industria frumuseţii. Vopseaua vegană nu conţine hormoni, amoniac şi toxine, prin urmare bebeluşul este din start protejat”, explica Aurelia Dumitru, director general GWS Organic Beauty Center.

Cum acţionează vopseaua organică?

Vopseaua organică deschide cuticula blând cu un complex aminoorganic în timp ce vitaminele şi antioxidanţii ajuta la menţinerea culorii pe termen lung. Este vorba despre un ritual de tratament cu hidratare avansată începând cu detoxifierea şi purificarea scalpului, urmată de efectul de restructurare a aminoacizilor din proteină de orez şi regenerare cu extractul din sâmbure de strugure, uleiul de argan pur certificat, uleiul de măsline şi din floarea soarelui. În compoziţia vopselei organice nu există săruri, prin urmare părul nu se va degrada, din contră va fi elastic graţie efectului proteinei de orez.

„Ce îşi poate dori mai mult clientă, dar şi stilistul decât protecţie maximă (fără amoniac, fără PPD sau resorcinol), acoperire perfectă a părului alb, menţinerea culorii pe termen lung (antioxidanţii organici din formula stopează oxidarea şi radicalii liberi), hidratarea avansată (NMH factor natural de hidratare cu ingrediente vegane), deschiderea blândă a cuticulei cu complexul aminoorganic, restructurarea părului cu aminoacizi fără gluten din proteină de orez, îngrijire, curăţare şi tratament cu produse certificate GREEN SALON. Pentru a acoperi toate necesităţile celor interesaţi să se protejeze oferim pe lângă gama organică de colorare şi îngrijire pentru uz profesional în saloane Mastey şi Natulique şi gama de colorare pentru acasă Naturigin”
, explica Aurelia Dumitru, director general GWS Organic Beauty Center.

Care sunt substanţele nocive pentru sănătatea mamei ?

• Ftilatii – substanţe chimice urât mirositoare care afectează sistemul endocrin. Studiile chimice arată că fetiţele predispuse la inhalarea ftilatilor se confruntă cu dezvoltarea precoce, un factor de risc pentru cancer mamar.
• Triclosan – numit şi pesticid, afectează funcţia tiroidei precum şi hormonii care reglează metabolismul, având de asemenea, un impact nefavorabil asupra sănătăţii sânilor.
• 1,4 dioxan – nu este listat de cele mai multe ori pe etichetele vopselurilor, fiind un derivat din petrol. Întâlnit de cele mai multe ori în compozita vopselurilor de tip şampon, fiind clasat drept factor cancerigen.
• Oxid de etilena – este un sterilizator folosit pentru igiena ustensilelor medicale, fiind unul din cele aproximativ 50 de substanţe chimice ce provoacă anomalii la nivelul sânilor, până la nivel de cancer.
• Hidrocarburile aromatice – sunt obţinute din cărbune, ţiţei şi benzină, cu impact nefavorabil asupra cancerului mamar.
• Extract de placenta – cel mai adesea derivată în surse animele sau chiar umane, conţinând de cele mai multe ori o cantitate însemnată de progesteron.
• Plumb – un metal greu ce intră în compoziţia vopselurilor de consum general, aceasta neurotoxina are impact major nefavorabil asupra abilitaţilor de vorbire şi de comportament. La femeile însărcinate poate chiar provoca avortul spontan.

Prin urmare, substanţele toxice precum P-fenilendiamina (PPT), resorcina, amoniac, sulfaţi sunt dăunătoare pentru organism, supundandu-l la procese de aparate intense, resorcina fiind una din cauzele pierderilor de sarcină şi chiar a dereglărilor homonale. Un prim pas în a identifica o vopsea nociva este culoarea – cea închisă este mai agresivă decât cea deschisă.

Vopseaua vegană rămâne preferată mămicilor graţie tehnologiilor nou folosite în obţinerea culorilor şi a ingredientelor folosite, fiind un produs sigur şi calitativ pentru sănătatea mamei şi a fătului.

Academia GWS Organic Beauty Center distribuie în România brandurile organice pentru îngrijire profesională certificate Ecocert, USDA Organic şi Green Salon: Natulique, Mastey, Lisfactor Paris, Naturigin, ce fac parte din conceptul de Frumuseţe Organică Certificata. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.gwsconcept.ro

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.